GadgetGear.nl

IFA: Philips Audio maakt doorstart onder TP Vision

Eerder dit jaar ging Gibson Innovations failliet. Deze dochtermaatschappij van de beroemde gitaarmaker was verantwoordelijk voor het onder licentie produceren van Philips en Onkyo audioproducten. Daarnaast bezat het zelf de rechten op Teac en Tascam. Toch is het faillissement niet het einde voor Philips Audio.

Philips heeft de licentie voor haar merknaam teruggehaald uit het failliete Gibson Innovations. Meteen daarop heeft Philips een deal gesloten met een voor haar bekende partij; TPV uit Taiwan.

TPV (TP Vision) is al jaren verantwoordelijk voor het produceren van Philips TV’s. En TPV dochter MMD voor het produceren van Philips monitoren. TPV heeft nu de merkrechten voor Philips Audio producten verworven voor de EU en de VS.

De deal is opvallend omdat TPV voor haar nieuwste topmodel TV juist een deal met Bowers & Wilkins om het geluid te leveren. Toch is de deal logisch. In China en Rusland bezat TPV al de licentie om Philips audioproducten op de markt te brengen. En kennelijk leverde dit voldoende vertrouwen op voor TPV om ook naar de EU en VS te gaan leveren.

1 reactie

  • Sinds twee/drie maanden kan mijn Smart tv geen verbinding meer maken met de Philips-server (dit ging voorheen via mijn Philips Home Cinema Set). Na emailwisseling met de klantenservice van Philips was er in eerste instantie sprake van ‘onderhoud’, toen van ‘groot onderhoud’ en na verder zeuren van mijn kant (onderhoud van zoveel weken klonk ongeloofwaardig) kwam de aap uit de mouw: juridische perikelen omtrent licentie na overname Philips-audio door andere partij. Ik kan nog steeds geen verbinding maken en in het kort komt het advies van Philips erop neer dat ik maar een andere Home Cinema Set aan moet gaan schaffen……….. Hebben hier meer personen mee te maken?

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten