Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Motorola introduceert de Motorola One met Android One

Motorola roemen we al jaren om de bijna-Nexus ervaring die we op de Motorola smartphones tegenkomen. Met Android One gaat Motorola een stap verder en belooft 3 jaar veiligheidsupdates.

De Motorola One is een nieuw toestel op basis van Android One. Android One staat voor een vrijwel kale Android gebruikservaring. In dit geval op basis van Android 9.0. Door deze vrijwel kale Android installatie, is het voor Motorola enorm gemakkelijk om beveiligingsupdates uit te rollen naar het toestel.

Sterker nog, je krijgt de belofte dat je maandelijks beveiligingsupdates zal ontvangen tot drie jaar na de lancering van het toestel. Daarmee heeft het toestel een hele lange ondersteuningsperiode.

De Motorola One krijgt een 5,9 inch 19:9 display mee met inkeping erin. Het display draait op een HD+ (720p+) resolutie. Met de camera’s kun je video in 4K opnemen, maar ook 13 megapixel foto’s schieten aan de achterkant. Voor schiet je 8 megapixel foto’s. Ook Google Lens is aanwezig zodat je foto’s schiet met gebruik van AI. Zo kan de camera bijvoorbeeld vertellen welk ras de hond is waar je een foto van maakt.

Het toestel draait op de Qualcomm Snapdragon 625 chipset met 2.0GHz processors. Met de TurboPower lader van Motorola is hij in 20 minuten op te laden voor 6 uur gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.