IFA: Drie nieuwe ZenBook laptops voor Asus

In een enorm korte presentatie (en daar waren we heel blij mee), nam Asus ons mee door de vernieuwingen voor dit jaar. En daarna stond er een stapel ZenBooks klaar om al het nieuws te ervaren. Dit zijn de highlights.

Asus ZenBook 13/14/15

Slankere randen om displays zijn de trend op IFA en laten zelfs mijn MacBook Pro eruit zien als een apparaat uit de 90’s. Asus noemt dit haar NanoEdge scherm. Ja, dat doen ze goed bij Asus. Zelfs in deze basisserie van de ZenBook lijn. Zoals Asus zelf zegt, we vinden het belangrijk om gewoon mooie producten neer te zetten.

Door de smallere randen om het display heen, is deze serie laptops zo’n 10% kleiner dan de uitvoeringen van vorig jaar. Ook introduceert Asus hier haar NumberPad. Een numpad die oplicht in het touchpad onder het toetsenbord. Daarmee geeft Asus iedereen die dit nodig heeft, toch direct toegang tot een numpad. Slim! Deze machines komen met een achtste generatie Intel Core i7 processors en een Nvidia GTX 1050 GPU.

Leuk is ook het nieuwe scharnier. Dit lift het toetsenbord aan de achterkant iets omhoog. Hierdoor ontstaat een betere airflow, maar ook een hoger tikgemak.

Asus ZenBook Pro 14

De Asus ZenBook Pro 14 valt meteen op door haar ScreenPad. Een stukje technologie dat Asus voor het eerst liet zien tijdens de CES eerder dit jaar. Met de ScreenPad verandert Asus het touchpad onder het toetsenbord in een touchscreen waarmee je allerlei basishandelingen kunt verrichten. Je kunt hem met de laatste update zelfs als volwaardig tweede display voor Windows 10 gebruiken.

Verder is de Asus ZenBook 14 een powerhouse. Er ligt een Intel Core i7 processor van de achtste generatie in, een Nvidia GTX 1050 GPU en meer. Het 14 inch display is bovendien Pantone Validated en dat is weer heel goed nieuws voor iedereen die de laptop gebruikt voor beeldbewerking.

Asus ZenBook Flip 13/15

Behoefte aan een laptop die ook dienst kan doen als tablet? Dan heeft Asus de ZenBook Flip in 13 en 15 inch. Ook deze zijn 10% kleiner dan de voorgangers. De screen-to-body verhouding is hier 90% en ook hier wordt het toetsenbord iets gelift en plaatst Asus het NumberPad. Ok hier combineert Asus weer de achtste generatie Core i7 processors met de Nvidie GTX 1050 GPU.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram