We mochten tijdens de IFA even hands-on met de nieuwste Sony smartphone; de Xperia XZ3. Een nieuwe Android smartphone gericht op entertainment junkies met een liefde voor fotografie.

Design

De belangrijkste verandering in deze derde generatie XZ smartphones van Sony is de achterkant. Deze is minder bol dan de vorige generatie waardoor het toestel niet langer wiebelt. Ook zijn de hoeken iets ronder geworden dan we van Sony gewend zijn.

Display

Net als Samsung, laat Sony de displays met een inkeping (notch) links liggen, maar gaat het wel voor mooi afgeronde hoeken in het 18:9 display. Dat display is duidelijk erg belangrijk, want Sony plaatst er een OLED display in met haar Bravia technologie erachter. Ook gaat Sony voor 3D glas waardoor de linker- en rechter kant keurig gebogen zijn.

Side Sense

Echt vernieuwend in de lijn in Side Sense. We speelden met deze technologie op pre-production samples van Sony en ja… daar werkte het nog niet perfect, maar het concept is best aardig. Het is vooral een tool voor mensen met wat kleinere handen. Via Side Sense krijg je de meest populaire apps (of een selectie die je zelf doet) snel op het display. Dit werkt op een manier die een beetje tussen de HTC knijptelefoon en Samsung Edge Apps in zit.

Motion Eye Camera

Het toestel komt met de Motion Eye camera van Sony op de markt. Ja, dit is een enkele camera, maar Sony is daar niet bang voor. Het merk levert camera’s aan het gros van de smartphone industrie (waar deze veelvuldig in duo opstelling worden gebruikt), maar nu heeft Sony alles onder controle. Van lens tot beeldprocessor. En Sony is er van overtuigd dat één camera dan echt wel genoeg is.

De camera kan in ieder geval in 4K opnemen, of op 960 frames per seconde in Full HD. Ook Sony heeft de camera voorzien van een 3D Creator functie om gezichten in 3D vast te leggen en te animeren met gezichtsuitdrukkingen.

Android

Maar het grootste nieuws is dat Sony het toestel uitbrengt met Android 9. Daarmee is dit één van de weinige Android smartphones die meteen met het nieuwe besturingssysteem in de winkel zal liggen. Diverse andere lanceringen die we afgelopen week op de IFA hebben meegemaakt komen met Android 8 en zelfs 7 in het schap te liggen.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.