BlackBerry maakte van de IFA gebruik om haar nieuwe BlackBerry Key2 LE voor te stellen aan het publiek. Op het oog dezelfde smartphone, maar met iets minder features om de prijs verder te drukken.

De BlackBerry Key2 ontving van ons lovende kritieken als zakelijke smartphone. Zeker qua prijskaartje is dit een uitdager voor zakelijke smartphones als de Samsung Galaxy Note9. En dat prijskaartje blijkt verder omlaag te kunnen.

Op het oog zal niemand zien dat je een BlackBerry Key2 LE in de zak hebt zitten. Grote wijzigingen zijn onder anderen het touchpad op het keypad dat is verwijderd. Daarnaast krijg je met de Qualcomm Snapdragon 636 een net wat tragere chipset. Maar dat zal je bij zakelijke toepassingen misschien niet zo snel merken. Games krijgen wel echt wat minder ademruimte met de Adrono 509 GPU en je krijgt nog maar 4GB aan werkgeheugen. Dat laatste is op papier ook niet dramatisch.

Qua camera gaat de BlackBerry Key2 LE wat verder achteruit. Zo krijg je nu nog maar een 8 megapixel selfie camera en de camera achter krijgt wel een megapixel meer, maar is veel minder lichtgevoelig. Dus bij schemer krijg je sneller minder mooie foto’s. Tenslotte is er geen USB 3.0 ondersteuning meer maar USB 2.0 wat een licht ongemak zou kunnen zijn. USB-C is gebleven.

Het gevolg van deze kleine besparingen is dat BlackBerry de 32GB versie van haar toestel nu kan aanbieden voor €399 of €429 voor de 65GB uitvoering. De goedkoopste uitvoering van de 64GB Key2 die we nu online zien staat op +- €580. Je houdt dus flink wat geld in de zak.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.