Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit brengt de Ziggo Horizon 4 box

4K TV via de kabel lijkt eindelijk in zicht. Tijdens het Tech Summit van Liberty Global werd de Horizon 4 box gepresenteerd. Deze nieuwe mediabox veranderd een aantal zaken voor bestaande kijkers.

Ten eerste maakt de Horizon 4 het mogelijk om naar 4K/UHD content te kijken. In hoeverre HDR ondersteuning aanwezig is, weten we op dit moment niet. Daarnaast plaatst Ziggo geen harddrives meer in de Horizon 4 box. Net als vele andere TV aanbieders worden opnemen in de cloud opgeslagen. Daar blijven ze maximaal 60 dagen staan. Of ze opnamen ook tegen verwijdering kunt beschermen is nog niet bekend. Een andere kabelaanbieder onder de vlag van Liberty biedt dit wel aan.

Opvallend is dat de Horizon 4 niet alleen geschikt is voor digitale TV over de kabel. De box is ook geschikt gemaakt om kanalen via ‘een’ internetaansluiting te ontvangen. In theorie zou Ziggo dus ook haar TV pakket kunnen aanbieden wanneer je internet via XS4All ontvangt.

Wanneer je deze box bij Ziggo mag verwachten is nog onbekend.

Via Broadband TV News.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.