Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Oculus Quest is een middensegment VR Bril

Oculus heeft vanavond haar tweede autonome VR bril gepresenteerd. Het gaat om de Oculus Quest. De Oculus Quest is een verbeterde uitvoering van de goedkopere Oculus Go, maar voorzien van betere controllers.

Met de komst van de Oculus Quest heeft Oculus een line-up van drie niveaus in VR brillen. Als we de VR brillen in de Samsung Gear lijn niet meetellen. Het instapmodel blijft de Oculus Go. Wil je dezelfde titels met een hogere kwaliteitsbeleving spelen, dan neem je de Oculus Quest. Wil je echt los in VR, koop je de Oculus Rift.

De Oculus Quest hoeft als standaloneheadset dus niet aangesloten te worden op een PC. Zelfs niet op een smartphone. Hij gaat direct via WiFi het internet op en draait op een eigen, aangepaste versie van Android. Iedere oog krijgt keurig 1600×1440 pixels te zien. Dit is dezelfde resolutie als op de Go variant.

Maar, de Oculus Quest heeft verbeterde speakers aan boord. Daarnaast bevat deze inside-out tracking. Hierdoor houdt de bril niet alleen de afstandsbedieningen in de gaten zonder dat je gebruik hoeft te maken van externe sensoren, hij kan ook beter waarschuwen voor wanneer je mogelijk objecten omstoot of muren raakt.

De simpele afstandsbediening van de Oculus Go maakt ook ruimte voor een verbetering. Namelijk twee controllers die sterk lijken op de controllers van de Oculus Rift. En daarmee is dit echt een VR bril die tussen het premium en het instapmodel zweeft. Ook qua prijs, namelijk $399.

Oculus Quest kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.