Het was Sonos die als eerste echt groots inzette op de aanwezigheid van Amazon Alexa in haar speakers. Maar Alexa en multiroom… wij hebben het nooit goed aan het werk gekregen. Amazon lijkt hier nu met een oplossing voor te komen; haar eigen multiroom netwerk.

Natuurlijk kunnnen de speakers van Amazon (op papier) al jaren worden ingezet voor echt goede multiroom audio. Maar nu de Echo Companions zijn gelanceerd, wordt de visie van Amazon pas echt duidelijk. Zo wordt het nu goed mogelijk om steroparen op te bouwen met meerdere Echo speakers, maar is het ook mogelijk om een sub te kopen voor de lage tonen. Of om adapters te kopen om audio mee te streamen naar jouw oude AV installatie.

Echo Sub

De Echo Sub is de meest prominente toevoeging van Amazon aan haar assortiment Echo Companions. Met de sub voeg je, net als bij Sonos, een subwoofer aan het netwerk toe. De compacte speakers van Amazon kunnen zelf niet heel veel bass produceren. De Echo Sub vangt dit tekort op.

Amazon laat het toe om met de Echo Sub 2.1 stereo te luisteren. 5.1 zoals bij Sonos is vooralsnog niet mogelijk.

Echo Link

De Amazon Echo Link is het alternatief voor de Sonos Connect. Een simpele connector waarmee je via een analoge verbinding audio naar jouw klassieke stereoset kunt streamen. Opvallend is het ontwerp dat er echt uitziet als een klassiek component voor een audio installatie.

Echo Link Amp

De Echo Link Amp doet bijna hetzelfde. Echter nu met een 2x 60 Watt versterker aan boord. je sluit dus simpelweg jouw eigen speakers aan op de Echo Link Amp. De Echo Link Amp is wel wat breder geworden om de extra hardware te huisvesten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.