Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon introduceert nieuwe Echo speakers met Alexa

Amazon heeft vannacht bijna de hele lijn met Echo speakers en slimme schermen van een update voorzien. Bijzonder is de Echo Auto die je alleen op uitnodiging kunt kopen.

Echo Dot

De Echo Dot blijft qua prijs het instapmodel. Voor weinig geld kun je iedere kamer van Alexa voorzien. Met een 1,6 inch driver hoef je qua muziek niet heel veel te verwachten, maar je kunt deze speaker prima via bluetooth aan een andere koppelen, of via een 3,5mm analoge audiokabel. Voor bluetooth streaming gebruikt deze speaker A2DP.

 

Echo

De originele Echo speaker heeft vorig jaar een flinke facelift ondergaan. Dit jaar slaat Amazon deze speaker over.

Echo Plus

De vorige generatie Echo Plus kende wel een veel betere speaker dan de originele Echo, maar qua looks was het nog steeds de standaard metalen buis. Dit jaar krijgt de Echo Plus haar facelift. Ook keurig met een stofje er omheen. In de speaker zit een 3 inch neodymium woofer met een 0,8 inch tweeter. Dit is de enige speaker met een Zigbee smart home hub erin.

Echo Auto

Het grote nieuws is zonder twijfel de Echo Auto. Geen facelift, maar een compleet nieuw apparaat. Een apparaat waarmee je Alexa meeneemt de auto in. Daarbij maakt Alexa gebruik van het speakersysteem van de auto (via Bluetooth A2DP of analoog).

Deze speaker krijgt in totaal 8 microfoons mee om stemgeluid van de inzittenden goed te kunnen onderscheiden van het vele lawaai dat een auto maakt. Met deze uitbreiding wordt het ook gemakkelijker om skills in te zetten op basis van locatie. Ook kun je navigeren met deze speaker. Daarvoor kan gekozen worden tussen Google Maps, Apple Maps en Waze.

De Amazon Echo Auto kan voorlopig niet zomaar worden gekocht. Amazon verkoopt hem alleen aan iedereen die hiervoor een uitnodiging heeft ontvangen.

Amazon Echo Show

De laatste grote facelift is voor de Amazon Echo Show. Dis smart display laat nu veel minder speaker zien dan het oude ontwerp. Deze tweede generatie komt bovendien met een groot 10 inch HD display. Ook bevat deze Echo Show een smart home hub zodat je Zigbee apparaten direct kunt aansturen. Vooralsnog kun je alleen video’s kijken van Amazon Prime. YouTube en Netflix ontbreken nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.