In de strijd om glasvezel voor te blijven, is VodafoneZiggo gestart met het testen van de Docsis 3.1 standaard voor kabelmodems. In het Utrechtse Oog in Al krijgen 20 huishoudens en bedrijven een verbinding van 1.000mB per seconde ofwel gigabit internet.

Met een snelheid van 1.000 megabit, kunnen de bedrijven en huishoudens downloaden met een snelheid van 125MB per seconde. VodafoneZiggo verwacht dat de snelheden met deze standaard zelfs kunnen oplopen tot 5Gb per seconde of 625MB per seconde.

Het gaat hier echt nog om het netwerk van de toekomst. VodafoneZiggo moet nog flink investeren om het landelijke netwerk op deze bandbreedte voor te bereiden. Pas rond 2020 verwacht het bedrijf, het netwerk landelijk uit te rollen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.