Universiteit plaatst Alexa in iedere studentenkamer en gezamenlijke ruimte

De Saint Louis University heeft een bijzondere stap gezet voor studenten. Iedere studentenkamer en publieke ruimte wordt uitgerust met een Amazon Echo Dot met Alexa erin. Iedere student kan dus gebruik maken van de virtuele assistent van Amazon.

De universiteit sluit zich hiervoor aan bij het Alexa For Business programma van Amazon. Hoewel er eerder al scholen zijn geweest die met Alexa zijn gaan werken, pakt deze universiteit het wel heel breed aan. Letterlijk iedere ruimte krijgt een Echo Dot. In totaal heeft de universiteit volgends The Verge 2.300 units aangeschaft.

De universiteit heeft een eigen Alexa Skill ontwikkeld. Daarmee kunnen studenten vragen stellen die specifiek zijn voor de universiteit. Bijvoorbeeld wat de openingstijden voor de bibliotheek zijn. De skill kan op het moment van lancering 100 specifieke vragen over de universiteit beantwoorden.

De universiteit garandeert studenten anoniem te blijven. De units communiceren met servers van de universiteit zelf en er worden geen opnamen bewaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.