Review: Xiaomi Wowstick 1F+

Er lijkt geen huishouden te zijn zonder elektrische schroevendraaier, maar probeer die maar eens te gebruiken om een gadget te openen. Nee, dat vraagt een compleet ander kaliber elektrische schroevendraaier met veen fijnere bits. Zie hier, de Xiaomi Wowstick.

Xiaomi Wowstick 1F+ vs. Wowstick 1F+S

Let op, er zijn twee varianten van de Xiaomi Wowstick in omloop. De 1F+ versie die we hier hebben getest en de 1F+S versie. Die laatste bevat geen interne accu, maar een compartiment voor batterijen. Daar gaan twee AAA batterijen in. Deze plaats je door hem aan de achterkant open te schroeven.

Unboxing

Allereerst, een enorm dik compliment voor de verpakking van de Xiaomi Wowstick 1F+. Ieder deel zit netjes in een apart doosje met een bijpassende (soms motiverende) tekst erop. Het uitpakken van de Xiaomi Wowstick 1F+ is echt een feestje en geeft je het idee dat je een gadget van enkele honderden euro’s aan het uitpakken bent.

En dan de samenstelling. Xiaomi bouwt natuurlijk al jarenlang allerlei elektronica. De set geeft het idee dat deze Wowstick is ontwikkeld door de serviceafdeling van het bedrijf. Je krijgt echt een enorme hoeveelheid 4mm bits zodat je vrijwel iedere gadget kunt openen. Zelfs de oude Game Boy met haar driehoekige boutjes.

En om het nog gemakkelijker te maken, krijg je een magnetische mat erbij waar je de boutjes op kunt leggen. Bevatten ze ijzer, rollen ze niet van jouw bureau. Handig!

En dan zijn er nog de extra’s. Een potje boutjes waarvan we niet weten waarom ze erbij zitten. Prima. Een soort plectrum om apparaten open te breken, een magnetiseer tool, een zuignapje en natuurlijk een (korte) micro-USB kabel om hem op te laden.

Design

Je merkt het al, qua inhoud is het pakket dik waar voor je geld. Zeker als we kijken naar de shop die ons deze doorstuurde. Bij GearBest ligt hij voor zo’n €33. Maar hoe is het design? Is het een beetje functioneel?

Voor de Apple liefhebbers onder ons, Xiaomi heeft voor een Space Grey afwerking gekozen. Dus ja, hij zou maar zo prima naast jouw MacBook passen. Jammer dat daar tegenwoordig weinig aan te sleutelen valt ;-).

De Xiaomi Wowstick 1F+ is echt ontworpen naar een pen. Je gaat hem automatisch in de pengreep hanteren en dan zijn de knoppen voor het vast- en losschroeven ook goed bereikbaar. Het is wel zo dat de afstand tussen de twee vrij groot is. Dus een soepele vingerbeweging is even oefenen.

De aansluiting om de Xiaomi Wowstick 1F+ op te laden, is op de achterkant geplaatst. Zo kan deze in theorie in de standaard staan op te laden. Mits jouw USB kabel niet al te stug is en het ding omver trekt.

De voorkant is ook slim ontworpen. Om de magnetische bithouder heen, zijn drie helderwitte LED’s geplaatst. Zo heb je goed zicht op het schroefwerk zonder irritante schaduwen. De LED’s schijnen immers alle drie in de schaduw van een andere LED.

Wat we niet snappen is de magnetische etui. Je krijgt drie setjes met bits, maar je kunt er slechts één naast de Xiaomi Wowstick 1F+ leggen. Of je kunt er twee en de etui doen en de derde en de Wowstick los meenemen. Hier heeft iemand geslapen…

Prestaties

Wat belangrijk is voor een elektrische schroevendraaier is de torsie. Let wel, deze schroevendraaier is niet gemaakt om een pergola of Ikea kast mee te monteren. Deze is gemaakt voor het fijne werk. En dan lijkt de torsie dik in orde, al komen we soms wat speelgoed tegen waar de schroeven met extreem veel kracht losgedraaid moeten worden. En dan mis je in het doosje eigenlijk een gewoon handvat voor deze kleine 4mm bits. Maar… die kun je ook gewoon bij de DHZ winkel kopen. Door de band genomen, en zeker bij gadgets, hebben we geen problemen ervaren met de kracht die het motortje levert.

Conclusie: Xiaomi Wowstick 1F+

Ja, die magnetische etui is dan mooi vormgegeven, hij kan niet alles kwijt dat je mee wilt nemen. Jammer, maar voor die paar tientjes dat de Xiaomi Wowstick 1F+ kost, gooien we die etui graag weg en denken we er nooit meer aan. Wat je voor die paar tientjes krijgt is namelijk een heel mooi, fijn, overcompleet stukje gereedschap dat onze vijf sterren compleet verdient heeft.

kopen


→ Check de laagste prijs bij GearBest

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm veel 4mm bits
  • Enorm veel accessoires
  • Voldoende torsie op de motor

THE BAD

  • Wat raar dat niet alles in die mooie etui past...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij GearBest