Review: WarioWare Gold (lekker gek doen op de Nintendo 3DS)

WarioWare Gold kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

De laatste jaren heeft Mario steeds meer trekjes van zijn tegenpool Wario overgenomen. Zo verzamelt Mario steeds meer gouden munten, maar het gaat Mario uiteindelijk nog altijd om het meisje. En Wario…. In WarioWare Gold gaat het nog steeds om pure rijkdom.

Minigames sinds 2003

WarioWare verscheen voor het eerst in 2003, toen nog voor de GameBoy Advance. Zoals het hoort bij een game uit het Mario universum, heeft WarioWare sinds die tijd op ieder platform een release gehad. Onder anderen op de Nintendo Wii waar de titel werd gebruikt om de mogelijkheden van de WiiMote goed te laten zien. Want dat is het voordeel; WarioWare staat al sinds het begin garant voor vele, knotsgekke minigames.

Wario zelf zag al veel langer daarvoor zijn introductie bij Nintendo. In 1992 verscheen hij in Super Mario Land 2: 6 Golden Coins op de GameBoy. Dit was één van de mooiere games op het platform. Later verscheen ook de tegenpool voor Luigi, Waluigi.

Greatest Hits

WarioWare Gold is, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, een soort greatest hits album. De titel is een samenvoeging van de beste minigames die in de afgelopen jaren voor WarioWare zijn bedacht.

Hoewel er vele bekende minigames in zitten, is de opzet wel wat aangepast. Nu mag je in een toernooi strijden om een prijzenpot van 1 miljoen gouden munten… nouja, snorremans blijkt natuurlijk heel andere plannen te hebben. Je kunt de munten die je wint gebruiken om extra’s te unlocken, zoals minigames.

Ach, het doet er allemaal niet toe. Je krijgt een enorme batterij minigames op je afgevuurd en dat brengt wel heel veel fun met zich mee. In totaal zijn er 300 te spelen waarvan een aantal natuurlijk variaties op elkaar zijn. Het gaat vooral om de snelheid waarop je de opdracht door hebt en deze kunt uitvoeren. En ja, er zitten heel wat bizarre opdrachten bij om alle functies van de 3DS op de proef te stellen. Het blijven Japanners ;-).

Conclusie: WarioWare Gold

WarioWare kent al jaren een ijzersterke gameplayformule. Het blijft een heerlijke game om lang of juist zeer kort te spelen. Om je in het openbaar misschien zelfs een beetje voor te schamen als je in de microfoon moet blazen, maar wat maakt het uit. De game tovert een lach op je gezicht en bevat enorm veel content. Dit is hoe een verzameling minigames moet zijn. Heerlijk!

WarioWare Gold kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm veel minigames
  • Lekker op tempo
  • Veel gekke opdrachten
  • Leuk vormgegeven

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram