Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Steelseries Stratus XL met 4.5 sterren.

The Good
  • Ligt erg prettig in de hand
  • Triggers voelen zwaar
  • Analoge sticks op dezelfde plek
  • Batterijaanduiding
The Bad
  • USB verbinding is niet te gebruiken om bedraad te gamen

Steelseries Stratus XL kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ja, hij lijkt sterk op de controller voor de Xbox, maar wie hem heeft vastgehouden voelt toch echt iets anders. De Steelseries Stratus XL bewijst zichzelf als de ultieme controller voor Android en een hele aantrekkelijke controller voor Windows.

Unboxing

In de doos van de Steelseries Stratus XL vinden we, naast de controller, een handleiding en een setje AA batterijen. Geen fancy accu die leeg kan raken, maar gewoon betrouwbare batterijkracht. Lekker gemakkelijk. Windows gebruikers opgelet, je moet wel bluetooth in jouw machine hebben of anders nog even een bluetooth dongle kopen.

De combinatie van PlayStation en Xbox

Menig PlayStation fan geeft het stiekem toch toe, die Xbox controller ligt een stuk lekkerder in de hand dan die van Sony. Maar… de twee analoge sticks van de PlayStation controller zitten toch wel op een heel fijne plek.

Steelseries heeft goed opgelet. Het ontwerp van de Steelseries Stratus XL is echt een kruizing tussen beide controllers. Het comfortabele gevoel van de Xbox met de button layout van de PlayStation.

Bediening

Op de kwaliteit van de knoppen is niet bezuinigd. De analoge sticks kunnen ingedrukt worden. De triggers achterop, voelen ook lekker stug. Vooral heel fijn bij het spelen van racers.

Wat ook heel fijn is, is een status knop voor de batterijen. Met 4 LED’s wordt status van de batterijen weergegeven. Handig!

Het verhaal van micro-USB

Veel gamers zweren bij een bedrade verbinding om net als eerst de kill te kunnen maken. Op de Steelseries Stratus XL zit een micro-USB aansluiting. Deze is alleen voor het uitvoeren van software updates. Dit hadden we natuurlijk graag anders gezien en dan meteen met USB-C, maar de controller is stiekem al wel een beetje ouder dan je misschien denkt. Hij is van 2017, maar wij wilden hem toch nog even getest hebben.

Gamen onder Android

Hoewel er een iOS versie is, hebben we de Steelseries Stratus XL Android versie getest. Deze is momenteel relatief goedkoop in diverse webshops te vinden. Het verbinden met de smartphone, tablet en zelfs mediaplayer verloopt erg soepel, al zijn er soms wat games die moeite hebben om de knoppen te herkennen. Maar als je dan toch Fortnite op Android gaat spelen, maak je met deze controller wel veel meer kans om te winnen.

Gamen onder Windows

Onder Windows functioneert de Steelseries Stratus XL vlekkeloos. Geen geklooi, in alle games die ik ermee heb gespeeld werd hij meteen geaccepteerd.

Conclusie: Steelseries Stratus XL

De Steelseries Stratus XL ligt enorm lekker in de hand en reageert lekker vlot. De sterkere veren op de triggers achter kan ik enorm waarderen, de keuze voor batterijen ook. De knoppen zijn lekker gevoelig en de layout zal voor PlayStation fans zeer herkenbaar aanvoelen.

Steelseries Stratus XL kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.