Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Steelseries Rival 600 met 5 sterren.

The Good
  • Muis is te balanceren
  • Goed uitgedacht lichtsysteem
  • Ligt prettig in de hand
  • Optische sensor reageert enorm goed

Steelseries Rival 600 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Balans is alles in het leven. Zonder balans kunnen we niet staan, dus nooit achter onze bureaus kruipen om te gamen. De Steelseries Rival 600 muis is op 256 manieren te balanceren om het gedrag verder aan te passen aan jouw hand.

Unboxing

In de verpakking van de Steelseries Rival 600 vinden we de muis, een lange USB kabel en een siliconen doosje met daarin 8 gewichtjes van 4 gram.

Design

Waar een merk als Razer vooral inzet op subtiele gaming producten, gaat Steelseries traditioneel voor een futuristische look. De RGB verlichting spat van het ontwerp af en ook het logo van Steelseries is nadrukkelijk aanwezig.

De verlichting werkt met het Prism Light System van Steelseries. Dat is heel goed te configureren. Zelfs om notificaties weer te geven van apps als Discord. Ook hier is het bedrijf gewoon enorm goed bezig.

Bediening

De Steelseries Rival 600 kent veel knoppen. Boven het scrollwiel om de DPI te bepalen, maar ook extra knoppen voor onder de duim… mits je rechtshandig bent. Daarbij moet ik ook zeggen dat de voorste duimknop wel heel ver naar voren zit. Ook deze knoppen zijn keurig van microswitches voorzien. Steelseries claimt dat de split-trigger muisknoppen per stuk goed zijn voor 60 miljoen klikken. Daar kun je dus heel wat vijanden mee aan puin schieten.

De balans zoeken

De Steelseries Rival 600 komt dus met 8 gewichten van 4 gram. Daarmee kun je zelf de balans van de muis bepalen. Je kunt tot 16 gram links of rechts plaatsen onder de zijpanelen, maar je kunt ook gewichten voor of juist achteraan plaatsen. De zijpanelen worden magnetisch vastgehouden. Al is die afstand vrij klein waardoor het voor mijn gevoel niet heel veel uitmaakt.

Het mooie van dit systeem is dat je het zwaartepunt kunt manipuleren en zo slecht muisgedrag iets kunt beïnvloeden. Het grote verschil zit hem vooral in wel of niet al het gewicht erin leggen. Dat is mijn mening tenminste. Wil je een muis die lekker licht en snel aanvoelt, dan laat je alle gewichten eruit. Wil je juist wat meer wrijving onder de muis, leg je al het gewicht erin. Het is echt helemaal afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.

Truemove optische sensor

Onder de Steelseries Rival 600 ligt een optische sensor, met een wel heel indrukwekkende lens. Het is de Truemove 3+ sensor van Steelseries die wordt begeleidt door een nieuwe hoogtesensor.

Deze sensor meet of je de muis optilt en hoe ver. Hierdoor kun je heel nauwkeurig bepalen wanneer de muis stopt met het registreren van beweging. Zeker voor RTS gamers die over maps moeten scrollen, kan dit een enorm fijne hulp zijn

Qua precisie staat deze optische sensor voor mij dan ook echt aan de top. Dit het is het niveau van perfectie dat ik ook bij anderen zou willen zien.

Conclusie: Steelseries Rival 600 gaming muis

Ik vind dat ik iets negatiefs moet vertellen over de Steelseries Rival 600, maar ik kan het niet. De optische sensor werkt echt fantastisch. Het design is ontzettend goed uitgedacht waarbij de knoppen, op één na, allemaal precies goed zitten en fijn aanvoelen. En die ene… ach, dat is ook persoonlijke smaak. Ik heb nou eenmaal kleine duimen. Nee, er valt niets te klagen over deze muis. De Steelseries Rival 600 krijgt met recht 5 sterren.

Steelseries Rival 600 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.