GadgetGear.nl

Review: Go Vacation (Nintendo Switch)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Go Vacation met 2.5 sterren.

The Good
  • Heel, heel, heel veel minigames
  • Lekker het resort verkennen in een soort open wereld
  • Leuke graphics

The Bad
  • Games zijn en blijven zeer oppervlakkig
  • Geen soundtrack om de spanning te verhogen
  • Mist intuïtieve bediening

Op de Wii was Wii Sports Resort een van de eerste titels waarin de Mii karakters de hoofdrol speelden. Het was vooral de combinatie met de Wii Balance Board die het spel leuk maakte. Nu komt de game terug in de vorm van Go Vacation, wat in 2011 ook al op de Wii verscheen.

Go Vacation plaatst de Mii op een luxe eiland gemaakt voor de leukste sporten. Van skiën tot jetski races, het klimaat van het vrolijke eiland laat echt alles toe. Alle ruimte voor een stortvloed aan minigames dus.

50-in-1

Go Vacation kent zo’n 50 minigames die je solo of met vrienden kunt spelen. Dat klinkt echt als een enorme uitdaging, maar ze hebben allemaal de diepgang van een goudvis. Waar je in Wii Sports Resort de Wii Balance Board had om echt skills te laten zien, moet je het nu met armbewegingen met de Joy-Con doen. Waar je met een race nog voordeel kunt halen uit het kennen van het parcours en het ding waar je op aan het racen bent, kennen games als beachvolleybal niet echt een AI die op jou reageert. Het voelt allemaal een beetje oppervlakkig aan en winnen is een eitje.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Terug uit 2011

Het is opvallend dat Go Vacation voor mijn gevoel nog best saai is. De game verscheen voor het eerst in 2011, voor de Wii. Destijds wist de game in Metacritic ook al niet ver boven de 60 punten uit te komen. Hoewel ik het origineel niet heb gespeeld, lijkt er anno 2018 niet veel veranderd.

Open wereld

Wat wel leuk is, is het resort zelf. In plaats van de spellen uit een menu te kiezen, kun je zelf over het resort rijden. Het prachtige eiland verkennen en dit maakt Go Vacation meer een sports game in een open wereld. Dit is redelijk uniek, maar gaat dus verloren aan de kwaliteit van de minigames.

Bediening

Nintendo heeft over de jaren heel wat sports games uitgegeven. Het gros met helden als Mario en Sonic in de hoofdrol. Van de vele Olympische titels tot Mario Kart. Daarin is ook een soort gameplay ontwikkeld die herkenbaar is. En totaal niet is overgedragen naar Go Vacation. Je zou verwachten dat als je op een quad gaat zitten, deze net zo wordt bestuurd als een kart in Mario Kart. Nee, de ontwikkelaars van Go Vacation lijken totaal niet te hebben gekeken naar wat er al is bij Nintendo.

Conclusie: Go Vacation

Bijna zonder uitzondering, is iedere game van Nintendo goud waard. Bijna iedere game. Go Vacation daagt de allerjongste spelers wel uit, maar vooral ook in het onder controle krijgen van de bediening van de games. Want daar zit te weinig eenheid in. Zeker in relatie tot andere Nintendo games, is Go Vacation niet intuïtief. Het niveau van de games is ook weinig uitdagend. Hierdoor krijgt Go Vacation ondanks de vele games een toch wel heel korte houdbaarheid en kan Go Vacation het origineel zeker niet overtreffen. Misschien is het tijd voor een revival van het Balance Board?

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten