Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Go Vacation met 2.5 sterren.

The Good
  • Heel, heel, heel veel minigames
  • Lekker het resort verkennen in een soort open wereld
  • Leuke graphics
The Bad
  • Games zijn en blijven zeer oppervlakkig
  • Geen soundtrack om de spanning te verhogen
  • Mist intuïtieve bediening


Op de Wii was Wii Sports Resort een van de eerste titels waarin de Mii karakters de hoofdrol speelden. Het was vooral de combinatie met de Wii Balance Board die het spel leuk maakte. Nu komt de game terug in de vorm van Go Vacation, wat in 2011 ook al op de Wii verscheen.

Go Vacation plaatst de Mii op een luxe eiland gemaakt voor de leukste sporten. Van skiën tot jetski races, het klimaat van het vrolijke eiland laat echt alles toe. Alle ruimte voor een stortvloed aan minigames dus.

50-in-1

Go Vacation kent zo’n 50 minigames die je solo of met vrienden kunt spelen. Dat klinkt echt als een enorme uitdaging, maar ze hebben allemaal de diepgang van een goudvis. Waar je in Wii Sports Resort de Wii Balance Board had om echt skills te laten zien, moet je het nu met armbewegingen met de Joy-Con doen. Waar je met een race nog voordeel kunt halen uit het kennen van het parcours en het ding waar je op aan het racen bent, kennen games als beachvolleybal niet echt een AI die op jou reageert. Het voelt allemaal een beetje oppervlakkig aan en winnen is een eitje.

Terug uit 2011

Het is opvallend dat Go Vacation voor mijn gevoel nog best saai is. De game verscheen voor het eerst in 2011, voor de Wii. Destijds wist de game in Metacritic ook al niet ver boven de 60 punten uit te komen. Hoewel ik het origineel niet heb gespeeld, lijkt er anno 2018 niet veel veranderd.

Open wereld

Wat wel leuk is, is het resort zelf. In plaats van de spellen uit een menu te kiezen, kun je zelf over het resort rijden. Het prachtige eiland verkennen en dit maakt Go Vacation meer een sports game in een open wereld. Dit is redelijk uniek, maar gaat dus verloren aan de kwaliteit van de minigames.

Bediening

Nintendo heeft over de jaren heel wat sports games uitgegeven. Het gros met helden als Mario en Sonic in de hoofdrol. Van de vele Olympische titels tot Mario Kart. Daarin is ook een soort gameplay ontwikkeld die herkenbaar is. En totaal niet is overgedragen naar Go Vacation. Je zou verwachten dat als je op een quad gaat zitten, deze net zo wordt bestuurd als een kart in Mario Kart. Nee, de ontwikkelaars van Go Vacation lijken totaal niet te hebben gekeken naar wat er al is bij Nintendo.

Conclusie: Go Vacation

Bijna zonder uitzondering, is iedere game van Nintendo goud waard. Bijna iedere game. Go Vacation daagt de allerjongste spelers wel uit, maar vooral ook in het onder controle krijgen van de bediening van de games. Want daar zit te weinig eenheid in. Zeker in relatie tot andere Nintendo games, is Go Vacation niet intuïtief. Het niveau van de games is ook weinig uitdagend. Hierdoor krijgt Go Vacation ondanks de vele games een toch wel heel korte houdbaarheid en kan Go Vacation het origineel zeker niet overtreffen. Misschien is het tijd voor een revival van het Balance Board?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.