AHS-50-20 LI
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Bosch AHS 50-20 LI Heggenschaar (18v)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Bescherming op de punt
  • Uitwisselbaar accusysteem
  • Softgrips
  • Gemakkelijk op te hangen

THE BAD

Onderdeel van het 18v tuingereedschap van Bosch, is de Bosch AHS 50-20 LI Heggenschaar. Daarmee kun je dezelfde 18v accu gebruiken die op veel andere Bosch powertools gebruikt worden en dus een hoop geld besparen.

Unboxing

In de verpakking zitten dan ook weinig verrassingen. De heggenschaar en een handleiding, maar geen accu en lader. Daar besparen we immers in de aanschafkosten. Wel zit er een cover bij om het blad van de heggenschaar te beschermen. Met twee schroefogen zodat je de heggenschaar aan de muur kunt hangen. Simpel en slim.

Design

Ook bij een heggenschaar staat veiligheid voorop. Je hebt immers een 50 centimeter lang snijblad dat zonder moeite door takken heen bijt. Dus daar wil je niet per ongeluk met jouw vingers tussen komen. Er zijn dan ook twee schakelaars die moeten worden ingedrukt. Een schakelaar op het handvat aan de bovenkant en een schakelaar bij het handvat achterop de machine. De handvaten zijn ontwikkeld voor rechts- en linkshandig gebruik. Voorop het mes zit bovendien een stukje bescherming. Daarmee voorkomt Bosch dat je per ongeluk in een muur of in de grond gaat zagen. Simpel en slim.

AHS-50-20 LI

Prestaties

Met het 50 centimeter lange blad, maakt de Bosch AHS 50-20 LI 2.600 snijbewegingen per minuut. De messen hebben een maximale snijafstand van 20mm, dus dat is zo breed als takjes mogen zijn. Dat wil zetten, de tanden aan de voorkant hebben een onderlinge afstand van 25mm voor wat dikkere takken. Het geheel weegt slechts 2,5 kilo. Het systeem werkt op basis van de 18v lithium-ion accu’s met Syneon chip.

Gebruikservaring

Bosch heeft twee slimme trucjes in de Bosch AHS 50-20 LI zitten. De bescherming voorop het mes is simpelweg briljant. Vooral wanneer je struiken langs muren aan het snoeien bent. Het tweede dat gewoon enorm goed bedacht is, zijn de softgrips die Bosch heeft toegevoegd. Daarmee haalt Bosch de trillingen uit de machine wat erg fijn werkt.

Conclusie: Bosch AHS 50-20 LI

De Bosch AHS 50-20 LI heggenschaar is zonder twijfel de meest comfortabele die ik tot nu toe heb ervaren. De machine werkt snel, lang en is echt ontwikkeld om kleine ongelukjes te voorkomen. Bovendien blijken de messen ijzersterk.

Bosch AHS 50-20 LI Heggenschaar kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.