Palm Pepito, PDA merk debuteert op de smartphonemarkt

Naast BlackBerry, heeft fabrikant TCL nog een iconisch merk op zak; Palm. Het bedrijf werd groot met PDA’s die functioneel wisten op te boxen tegen het geweld van de Compaq Presario met Windows erop, maar onder de voet werden gelopen door de communicators.

Het was een rage, de Palm. Een compacte computer die via infrarood met jouw GSM kon communiceren om het adresboek van jouw telefoon bij te houden. Maar waarbij je op het grote touchscreen ook prima spelletjes kon spelen. Ook lezen was mogelijk op het LCD display.

Ooit begon het bedrijf aan een nieuw besturingssysteem in de hoop het te redden, maar de investeringen werden het bedrijf fataal. Het werd opgeslokt door HP en niet al te ver later weer uitgespuwd. Ook HP kon er niets mee, maar had het OS wel omgedoopt tot webOS. webOS werd vervolgens verkocht aan de Koreanen. Het was LG die er brood in zag omdat het een concurrerend systeem nodig had voor Samsung’s Smart TV platform. Maar met de naam Palm had ook LG niets.

Uiteindelijk kwam het merk, zonder webOS, terecht bij TCL. En toen bleef het heel lang stil. Maar die stilte lijkt verbroken met het lekken van de Palm Pepito. Misschien wel de raarste Android smartphone ooit.

De Palm Pepito wordt volgends het lek een smartphone met een erg klein 3,3 inch display. Waarschijnlijk met een 720p resolutie. De accu zou met 800mAh ook al extreem klein zijn. Zelfs budget toestellen komen met rond de 3.000mAh op de markt.

Onder de motorkap zou de Qualcomm Snapdragon 435 chipset komen te liggen met maximaal 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte… Waarom!? Wat wilt Palm hiermee bereiken?

De Palm Pepito is gespot bij Verizon door Android Police. Daar zou het toestel haar debuut gaan maken… als het allemaal klopt. Hoe dan ook, ik denk weer even heerlijk terug aan Bejeweled op mijn oude Palm M515.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram