Nokia krijgt PureView merk weer in bezit

In de tijd van Symbian smartphones deed Nokia iets opmerkelijks. Het lanceerde haar eerste PureView smartphone. Waar Apple en Samsung nog straalden met 8 megapixel camera’s, blies Nokia de concurrentie weg met 41 megapixels. Maar hoe ligt dat nu?

De Symbian smartphone was geen succes. Later probeerde Nokia het nog een keer, maar met Windows Phone op een Lumia toestel. Opnieuw mer 41 megapixels en een Carl Zeiss lens erop. Wederom geen succes. Nokia wedde op het vekeerde paard met Windows Phone en ook toen kon PureView de consument niet overhalen. Jammer, want de camera was briljant.

Inmiddels heeft HMD, het bedrijf dat de rechten op het merk Nokia voor smartphones heeft, het PureView merk in bezit gekregen. De verwachting is dan ook dat we snel een nieuwe PureView smartphone gaan zien. Zeer waarschijnlijk met meer megapixels gezien 40+ megapixels niet zo heel vreemd zijn in het Android landschap. Denk aan de Huawei P20 Pro bijvoorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.