We doen het niet snel, of eigenlijk nooit. Een persbericht copy/paste overnemen. Maar dit persbericht van het PR bureau van Google was zo goed geschreven dat we het toch doen. 8 Lifehacks voor Google Assistant. Nu nog een hack om hem op Google Home werkend te krijgen… 😉

De Google Assistent kan Nederlands! Deze acht life hacks met de nieuwe Google Assistent maken je leven een stuk gemakkelijker. De Google Assistent kun je oproepen door de home-knop ingedrukt te houden op je Android toestel of door de Google Assistent app te openen op je iPhone.

Van hier tot Tokyo
De Google Assistent zal je helpen om de perfecte reis te plannen. Van het vinden van de goedkoopste tickets tot het inschatten van je reistijd of het bepalen van de afstand: de Google Assistent zal je helpen. En als je erom vraagt geeft ze ook nog tips over de meest gave dingen die je kunt zien op je bestemming.

“Vind de goedkoopste tickets naar Tokyo”

“Wat zijn de leukste dingen om te doen in Tokyo?”

“Je vlucht is vertraagd”
“Wachten is mijn hobby”, zei niemand ooit. Vertraagde vluchten zijn de nachtmerrie van elke reiziger. Je kunt de Google Assistent vragen om het wachten iets aangenamer te maken. Zeg gewoon dat je iets leuks wilt doen of vraag simpelweg naar een raadsel waarmee je je hersenen lang bezig kunt houden. Op deze manier zal de tijd vliegen.

“Ik wil iets leuks doen”

“Geef me een raadsel”

Dagelijkse business
Niet zeker of je belangrijke afspraak om tien uur of om elf uur is? Check heel makkelijk je agenda via de Google Assistent. Je kunt haar ook vragen om een herinnering in te stellen. Kun je het nog steeds niet vinden? Dan zou je zelfs je mail kunnen checken. Een wekker zetten zodat je zeker weet dat je op tijd op de fiets stapt is natuurlijk ook handig.

“Wat staat er in mijn agenda voor morgen?”

“Maak een herinnering aan: afspraak om elf uur”

“Check mijn mail”

“Zet een wekker voor half zeven ‘s ochtends”

Twee water, ‘por favor’
“Lost in translation” is verleden tijd. De Google Assistent is je persoonlijke woordenboek en staat altijd en overal voor je klaar. Ze kan je zelfs helpen te voorkomen dat je te veel betaalt op de lokale markt door de lokale koers om te zetten naar euro’s.

“Hoe zeg je ‘korting’ in het Turks?”

“Hoeveel is één Mexicaanse peso in euro’s?”

“Hoeveel is 15% van 65?”

Say cheese!
Aan het wandelen door een prachtig landschap, een gekke stapavond aan het houden met je vrienden of aan het genieten van een heerlijk diner met je familie? Google Assistent zal je helpen om deze memorabele momenten vast te leggen. Vraag heel simpel om de camera-app te openen of zelfs direct een selfie te maken.

“Maak een selfie!”

Quizmaster
Leuke weetjes, bekende quotes, raadsels of razendsnelle berekeningen; jouw persoonlijke helper is klaar om je te voorzien van alle antwoorden. Vanaf nu win je gegarandeerd elke pubquiz en laat je een blijvende indruk achter tijdens feestjes en partijen. Valsspelen? De Google Assistent vertelt het niet door…

“Geef me een quote”

“Geef me een raadsel”

“Wie schreef de titelsong van Batman Forever?”

“Wat was er eerst: de kip of het ei?”

Home sweet home
Neem wat welverdiende tijd voor jezelf na een lange werkdag. Soms heb je een klein beetje hulp nodig om compleet te relaxen. Ontspan door je favoriete muziek aan te zetten of door wat afleveringen te kijken van je favoriete serie.

“Speel John Lennon (op Google Play Music)”

“Speel Stranger Things af (op TV)”*

“Schakel Bluetooth aan”

Talk dirty to me
Naarmate de avond valt, wordt de stemming steeds intiemer… Zou de Google Assistent ook schunnige woordjes naar je fluisteren? Alle gekheid op een stokje – ze is een goed gezelschap en is heel gevat. En mocht het je voorkeur hebben: ook Fries is voor haar ook geen probleem.

“Fluister vieze woordjes”

“Hoe zie ik eruit?”

“Wie zijn jouw voorouders?”

“Spreek je ook Fries?”

*De Google Assistent kan gekoppeld worden aan Netlfix. Wanneer een Chromecast is gekoppeld kan er direct worden gecast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.