Lenovo lanceert compleet nieuwe lijn Android tablets

Slechts enkele weken na Samsung, en dicht op haar grote presentatie op de IFA, laat Lenovo haar nieuwe lijn Android tablets zijn. In totaal lanceert het Chinese merk 5 nieuwe modellen.

Opvallend is dat Lenovo niet verlegen is om Android Go op haar nieuwe tablets in te zetten. Daarmee krijg je de pure Android ervaring op de hardware, dus verlies je weinig performance aan een onnodige grafische skin. Dat Lenovo dit doet is niet heel vreemd. Lenovo is ook eigenaar van Motorola en daar zetten ze ook al in op Android One.

Lenovo Tab E7

De Lenovo Tab E7 draait op Android Go 8.0 (Oreo). De tablet heeft een 7 inch display meegekregen en het frame is 10,33mm dik. Op een enkele acculading moet deze Android tablet zo’n 5 uur gebruikt kunnen worden.

Lenovo Tab E8

De Lenovo Tab E8 richt zich meer op het gezin. De tablet is ingericht om meerdere gebruikersprofielen met bijbehorende app portfolio’s en bestanden te managen. Zoals de naam al doet vermoeden, krijg je nu een 8 inch display met HD resolutie. Het geluid komt zelfs al van Dolby Atmos speakers. Deze tablet is met 8,9mm ook een stukje dunner en met de accu haal je er 10 uur gebruiksduur uit.

Lenovo Tab E10

Met de Lenovo Tab E10 komen we in de richting van de entertainment tablets voor gezinnen, al draait deze nog steeds op een lichte Qualcomm Snapdragon 210 chipset. Er zitten twee frontspeakers in voor stereo Dolby Atmos ondersteuning. Het display meet 10 inch en is eveneens HD. Deze heeft dus iets grotere pixels dan het Tab E8 model. Je krijgt voor een 2 megapixel selfie camera en achter een 5 megapixel selfie camera.

Lenovo Tab M10

De Lenovo Tab M10 is de eerste die een krachtigere chipset meekrijgt. Welke laat Lenovo niet zien in het persbericht, maar het is een 1,8 GHz octa-core model met een onbekende hoeveelheid geheugen. Het display meet eveneens 10,1 inch en is nu Full HD. Er liggen opnieuw dual front speakers in voor stereo Dolby Atmos en Lenovo verkoopt een schokbestendige cover voor wanneer de kinderen er mee mogen spelen.

Lenovo Tab P10

Het paradepaardje van de nieuwe lijn is de Lenovo Tab P10. Deze tablet heeft veel meer aandacht gekregen van de designers en is nog maar 7mm dik.

Er liggen vier speakers in voor altijd het juiste Dolby Atmos geluid. Achterop krijg je een 8 megapixel camera en voor neem je 5 megapixel selfies. Ook is er een vingerafdruksensor voor gebruikers om snel in te loggen.

Beschikbaarheid

Alle nieuwe Android tablets van Lenovo liggen oktober 2018 in de (virtuele) schappen. De Lenovo Tab E7 gaat €89 kosten. De Lenovo Tab E8 €129. De Lenovo Tab E10 €149, de Lenovo Tab M10 €199 en de Lenovo Tab P10 €299.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.