Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Sharp introduceert 3 Android smartphones

Onder de paraplu van fabrikant Foxconn lijkt Sharp weer terug te keren naar Euopa. Het merk most jaar op jaar marktaandeel inleveren, maar komt met een enorme lijn nieuwe producten. Waaronder drie Aquos smartphones.

Sharp heeft best een goede status in de wereld van de smartphones, al komen die al jaren niet meer buiten Azië op de markt. Als producent voor vrijwel iedere smartphone maker, ziet Foxxcon dat natuurlijk graag anders. Daarom komen de Android smartphones nu ook naar Europa. Maar hoe gaat Sharp zich onderscheiden? Daar hebben we nog geen antwoord op kunnen vinden. Wel zien we dat Sharp zich nog niet op de bovenkant van de markt mikt. Slim, want het gros van de verkopen zitten in het midden- en lage segment. Maar doorgaans is het de status van de top toestellen die het vertrouwen moet bevestigen. En zo’n vlaggenschip mist nu nog echt.

Sharp Aquos B10

Met de Sharp Aquos B10 lijkt het merk zit op de onderkant van de markt te richten. Met een relatief goedkope MediaTek MT6750T en 3GB werkgeheugen probeert het toestel veel voor weinig te bieden. Dit zien we ook terug in de software. Het toestel zal nog op Android 7.0 draaien.

Het toestel krijgt een 18:9 HD+ TFT display en 13 megapixel camera’s voor en achter. Je krijgt 32GB opslagruimte.

Sharp Aquos C10

De Sharp Aquos C10 ziet er al een stuk serieuzer uit en lijkt in de onderkant van het middensegment te gaan zitten. Dit toestel komt wel met Android 8.0 en draait op een Qualcomm Snapdragon 630 chipset met een royale 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Achterop komt een dubbele camera (12MP + 8MP) Voor krijg je 8 megapixels voor selfies en de 2.700mAh accu is ook erg netjes.

Sharp Aquos D10

Later dit jaar komt de Shart Aquos D10. Deze smartphone zit wat hoger in het middensegment met de Qualcomm Snapdragon 630 chipset en eveneens 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook kun je een micro-SD kaart plaatsen.

Met een 2.900mAh accu krijg je weer net iets meer capaciteit en het display ziet er ook een stuk beter uit. Wederom 18:9, maar nu FullHD+ en FFD LCD.

Update 03-09-2018: De Sharp Aquos B3 is in het echt de Sharp B10 en behoort dus niet tot de Aquos familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.