IFA: Samsung 8K QLED TV en meer

Over twee dagen zal Samsung haar grote presentatie houden tijdens de IFA. Daarin zullen ed belangrijkste producten voor dit najaar langskomen. In Berlijn mochten we al het een en ander qua innovaties zien.

Samsung 8Q QLED TV

Hoewel de medewerkers me nog niet alle details konden geven en ik alleen een foto mocht maken met een doekje over het enorme scherm, zal Samsung groots haar eerste 8K TV presenteren. De TV beschikt over een 8K resolutie en maakt gebruik van Samsung’s QLED display techniek.

Slimme koelkast (Family Hub Side by Side RB38M7998S4/EF)

Ook de slimme koelkast van Samsung heeft een flinke upgrade gekregen. Zo heeft Samsung nu een AKG speakerset ingebouwd onder het display. De koelkast, die Android draait, laat in Berlijn keurige integraties zien met supermarkten en het beeld van de drie ingebouwde camera’s blijkt enorm handig. Wanneer je de deur dicht doet, maakt de koelkast keurig een foto van de inhoud welke is op te vragen via de app.

De koelkast maakt gebruik van metal cooling, een nieuw stukje technologie die sneller moet werken dan haar voorgangers. En er zit nog een stukje nieuwe technologie in. Het onderste deel was alleen voor het invriezen van spullen. Maar het deel rechtsonder kan ook als koelkastdeel worden gebruikt. Zo krijg je meer flexibiliteit in de indeling.

Slimme kookplaat

De wereld van de inductie kookplaten lijkt zo saai, maar ook daar innoveert Samsung er lekker op los. Zo is er een stuk verlichting om de kookzones dat laat zien hoe intensief die aan het werk zijn. Ook is er een losse, metalen knop die je op de kookplaat kunt leggen om snel de intensiteit van de hitte te veranderen. Slim en handig.

Slimmere oven (Dual Cook Flex)

Ik geef toe dat ik niet meer zonder mijn Bosch connected oven kan thuis, maar ook hier heeft Samsung weer een mooi stukje technologie beschikbaar. Namelijk de mogelijkheid om een 60CM oven in de hoogte op te delen in twee zones. Daarbij kun je de hele deur in een keer openen of alleen de bovenste helft (dus niet alleen de onderste helft). Op die manier kun je dus in twee warmtezones gerechten bereiden. Slim!

Slimmere 5.1 surround sound

Dat surround sound intenser kan, werd ook gedemonstreerd. Natuurlijk kennen we de soundbars van Samsung al. Maar er zijn nu satelliet speakers die het geluid via het plafond reflecteren om zo een nog ruimtelijkere geluidservaring neer te zetten.

Plaatjes kijken

Verder waren er vooral veel bekende, minder bekende en andere nieuwigheden. Van nieuwe wasmachines met speciale foam technologie tot 32:9 displays die gesplitst konden worden voor twee 16:9 apparaten etc etc. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram