IFA: JVC introduceert 8K projector

JVC heeft vandaag drie nieuwe projectors aangekondigd. Het gaat om twee 4K projectors en één 8K projectors. Hoewel in Japan al vol wordt geëxperimenteerd met 8K, is het als consumenten product nog steeds een unicum.

JVC DLA-NX9

De JVC DLA-NX9 is de eerste 8K projector die JVC voor consumenten op de markt brengt. Wat de projector doet, is het aantal pixels verdubbelen door de pixels diagonaal een halve pixel te verschuiven. Hierdoor kan de projector meer pixels, dus meer detail weergeven. JVC noemt dit 8K e-shift technologie. Dit zorgt er ook voor dat FullHD en 4K bronnen moeiteloos worden opgeschaald.

Dit stelt nogal wat eisen aan de lens. Deze bestaat uit 18 elementen waarvan 16 uit glas zijn vervaardigd. Deze nieuwe lenzen zitten in een aluminium behuizing om temperatuur invloeden zoveel mogelijk te beperken. Er ligt een diafragma van 100mm in. Met deze lens kun je een projectie neerzetten van 60 tot 300 inch met een native contrast ratio van 100,00:1. Leuk detail is dat deze projector nog steeds ondersteuning biedt voor 3D content.

JVC DLA-N7

De JVC DLA-N7 is het tussenmodel in de nieuwe serie. Het is een native 4K projector met een berg aan luxe. Deze projector heeft ook al een 65mm diafragma aan boord met gemotoriseerde zoom en focus. Het projectieformaat ligt tussen de 60 en 200 inch. Met een native contrast ratio van 80.000:1 is de lichtopbrengst net een stukje minder dan het 8K topmodel.

JVC DLA-N5

De JVC DLA-N5 is een instapprojector voor native 4K projecties. Met een native contrast ratio van 40.000:1 is dit de minst felle uit de nieuwe lijn.

Beschikbaarheid

Wanneer de projectoren in de winkel liggen, is nog onbekend. De JVC DLA-NX9 gaat €14.999 kosten. De native 4K DLA-N7 projector gaat voor €9.999 over de toonbank en voor €5.999 koop je de DLA-N5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events