IFA: Dit is Samsung’s QLED 8K TV

8K is echt wel een dingetje op de IFA van dit jaar. Eerder presenteerde LG al een 8K OLED TV en JVC een 8K projector. Nu komt Samsung met een 8K QLED TV en we verwachten nog meer deze week.

De Samsung Q900R is het paradepaardje van het Koreaanse merk, maar ook Samsung zit nog met een gebrek aan 8K content. Dit wordt meteen handig opgelost. Samsung heeft een nieuwe 8K AI Upscaling technologie ontwikkeld voor wanneer je nog geen 8K HDR 10+ beelden beschikbaar hebt.

Waar LG alleen een 88 inch model aankondigde, komt Samsung met 65 inch, 75 inch en 85 inch op de markt. Het display van Samsung heeft een helderheid van maximaal 4.000 nit, wat de TV ook zeer geschikt maakt in ruimten met zeer veel zonlicht.

Ook leuk is dat je jouw behangetje als een soort screensaver kunt instellen. Wanneer je de TV niet gebruikt, valt hij weg in het interieur. Of hij laat een klok zien. Handig.

De TV’s maken gebruik van Samsung’s optische kabel waardoor de ontvanger en processorkracht verplaatst kan worden naar een kastje dat niet vlak bij e TV hoeft te staan. De TV analyseert zelf welke apparaten allemaal aangesloten zijn en zal zich hierop aanpassen voor de beste beleving.

Beschikbaarheid

De 65 inch versie gaat €4.999 kosten. De 75 inch €6.999 en de 85 inch €14.999.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.