Hands-on met de Samsung Galaxy Tab S4 en Galaxy Tab A 10.5

Galaxy Tab kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Samsung presenteert zojuist twee nieuwe tablets. Zo krijgt de Tab S3 eindelijk een opvolger en komt er een nieuwe budget tablet. Wij mochten eerder deze week al even met de nieuwe tablets en accessoires spelen.

Als er één ding duidelijk is bij de nieuwe releases, is dat Samsung meer en meer de tablet als centraal punt in het huishouden probeert te positioneren. Al gebruiken we de tablet in de praktijk vooral als entertainment apparaat, Samsung probeert de tablet echt het display van ons leven te maken. Met overzichten van hoe onze dagen eruit zien, maar ook met de mogelijkheden om ons slimme huis aan te sturen. Daarnaast richt de Tab S4 serie zich ook een beetje op de creatieveling. De tablet kan in combinatie met de S Pen ook als Wacom pentablet gebruikt worden.

Samsung Galaxy Tab A 10.5

De Samsung Galaxy Tab A 10.5 kenmerkt zich vooral door een relatief lage instapprijs. De Android tablet ligt vanaf 24 augustus in de winkel voor €329. Daarvoor krijg je, zoals de naam al doet vermoeden, een 10,5 inch display. Kleiner wil je anno 2018 niet voor een tablet. Het display heeft een resolutie van 1080x1200 pixels en kan dus prima gebruikt worden om Full HD content te kijken.

Voor de Galaxy Tab A 10.5 heeft Samsung niet een eigen Exynos chipset gebruikt, maar een Qualcomm Snapdragon 450 chipset ingekocht. Het gaat om een octa-core model met een maximale snelheid van 1.8GHz. Met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte prima voor alledaags gebruik. Bovendien kun je een microSD kaart tot 400GB plaatsen.

De behuizing van de tablet krijgt een gematteerde afwerking aan de achterkant. Deze kan zwart of wit zijn en voelt prettig aan. Misschien nog prettiger dan de glanzende afwerking van de Galaxy Tab S4. Wel krijg je een camera bumb. Met de 7.300mAh accu krijg je een dikke dag gebruiksduur mee.

Samsung Galaxy Tab S4

Het wordt echt een feest met de Samsung Galaxy Tab S4. Het nieuwe vlaggenschip onder de Android tablets van Samsung. Door haar glanzende achterkant ziet hij er een stuk strakker uit.

Wat meteen opvalt op die zwarte achterkant, is het logo van AKG. Ja, Samsung kiest opnieuw voor speakers tuned by AKG. Het gaat om quad speakers die zich qua stereobeeld automatisch aanpassen op hoe je de tablet in de hand houdt. Ga je films en series kijken, krijg je ondersteuning voor Dolby Atmos van Samsung.

Maar, de Samsung Galaxy Tab S4 is ook een zakentablet. Samsung Knox zit erin zodat hij qua veiligheid compleet dichtgespijkerd kan worden. Daarnaast is er ondersteuning voor Dex. Je verandert de tablet zo in een minilaptop, maar ook in een desktop met een externe monitor (kan zelfs in dual-monitor modus gebruikt worden), toetsenbord en muis. Bovendien is er de stylus om aantekeningen te krabbelen.

Het display van de Samsung Galaxy Tab S4 is een Super AMOLED display. Met 2.560x1.600 pixels krijg je een enorm scherp display om op te werken. Ten opzichte van de Tab S3 serie krijg je nu 6% meer scherm-body ratio. Van de randen onder en boven ging bijna een centimeter af. De vingerafdrukscanner is ook geschrapt. In plaats daarvan krijg je nu een irisscanner.

Wanneer je de Samsung Galaxy Tab S4 in de hand neemt, valt al snel op hoe snel de tablet is. Met 4GB aan werkgeheugen krijg kan de tablet relatief vlot tussen apps wisselen. De echter power komt van de Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Dit was dé chipset voor de vlaggenschip smartphones van vorig jaar en zorgt ervoor dat de snelle tablet dit jaar vanaf een schappelijke €699 te koop is. Je krijgt ook 64GB opslagruimte en de mogelijkheid een microSD tot 400GB bij te plaatsen.

Eerste reactie

De tabletmarkt lijkt soms dood voor ons als journalisten. Weinig merken lijken er nog echt focus op te hebben. Samsung kiest er niet voor om iets goedkoops neer te leggen, maar presenteerde twee tablets die gewoon razend snel zijn. Bovendien pakt Samsung het meteen goed aan qua accessoires. In het high-end tablet segment lijkt het de keuze tussen dit of de iPad.

Accessoires

Voor beide tablets brengt Samsung een Book Cover uit (€69,99). Bij de Samsung Galaxy Tab S4 bevat deze ook een opening om de S Pen in op te bergen. Ook kunnen beiden gebruik maken van de Pogo Charging Dock (€59,99) van Samsung. Daarmee kun je non-stop naar het daily board display kijken.

Daarnaast krijgt de Samsung Galaxy Tab S4ook een Tab S4 Book Cover Keyboard (€149,99). Daarmee verander je de tablet in een mini laptop met volwaardig qwerty toetsenbord. Wanneer je een pre-order plaatst, krijg je deze gratis meegeleverd.

Galaxy Tab kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram