Google en IMAX stoppen samenwerking

Google en IMAX hebben enkele jaren samengewerkt aan de bouw van een nieuwe VR camera. De VR camera zou cinemawaardige VR beelden moeten schieten met ondersteuning voor 3D beelden.

Het Amerikaanse Variety heeft ontdekt, dat de samenwerking tussen de twee bedrijven is gestopt. Een bron zou de publicatie hebben gemeld dat de samenwerking al eind 2017 eindigde. IMAX heeft Variety echter laten weten dat het project slechts in de ijskast staat. Toch heeft het bedrijf afgelopen jaar een 'laatste contractuele betaling' verricht in de jaarstukken.

De stap van Google is niet geheel verrassend. Hoewel Google met haar Cardboard VR de markt voor VR heeft aangezwengeld, legt het bedrijf steeds meer de focus op AR. Daar kan de enorme zoekmachine meer inkomsten uit halen door informatie over de werkelijkheid heen te leggen. Dit zou kunnen via Google Glass achtige producten, al is het ook in dat hoekje erg stil geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram