Google en IMAX stoppen samenwerking

Google en IMAX hebben enkele jaren samengewerkt aan de bouw van een nieuwe VR camera. De VR camera zou cinemawaardige VR beelden moeten schieten met ondersteuning voor 3D beelden.

Het Amerikaanse Variety heeft ontdekt, dat de samenwerking tussen de twee bedrijven is gestopt. Een bron zou de publicatie hebben gemeld dat de samenwerking al eind 2017 eindigde. IMAX heeft Variety echter laten weten dat het project slechts in de ijskast staat. Toch heeft het bedrijf afgelopen jaar een ‘laatste contractuele betaling’ verricht in de jaarstukken.

De stap van Google is niet geheel verrassend. Hoewel Google met haar Cardboard VR de markt voor VR heeft aangezwengeld, legt het bedrijf steeds meer de focus op AR. Daar kan de enorme zoekmachine meer inkomsten uit halen door informatie over de werkelijkheid heen te leggen. Dit zou kunnen via Google Glass achtige producten, al is het ook in dat hoekje erg stil geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.