GadgetGear.nl

Google bouwt aan eigen smart display

Fabrikanten als JBL en Lenovo hebben het al gedaan; een Google Home speaker met display bouwen. Google gaat het zelf nu ook doen. Het display moet tegen het einde van het jaar al in de winkels liggen.

Net als bij de andere merken, gaat het eigenlijk om een verkapte tablet met een forse speaker die een vaste plek in het huishouden krijgt. In plaats van standaard Android, draait er een aangepast OS op dat zich echt richt op gebruik van Google Assistant. In plaats van dat Google Assistant alle gevraagde informatie enkel via voice geeft, kan Google de informatie ook op het display kwijt. Veel handiger wanneer je bijvoorbeeld een recept zoekt.

Hoewel het nog om geruchten gaat, is het opvallend dat Google zelf juist niet zo’n product in haar Google Home lijn heeft zitten. Als de geruchten waar zijn, zou Google opdracht hebben gegeven om 1 miljoen units te produceren.

De foto boven dit verhaal is van de speaker van Lenovo.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten