Gamescom: HTC Vive VR headset gaat draadloos

HTC Vive VR kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

De nieuwe revolutie voor VR is geboren op de Gamescom. Voor serieuze VR headsets dan. HTC laat daar de Vive Wireless Adapter zien. Dus geen noodzaak meer om vast te zitten aan de PC.

Draadloze VR is er al jaren, maar altijd op het niveau van de Google Cardboard VR, maar serieuze gamers gebruiken producten als de HTC Vive met een zware computer er aan. Een groot nadeel in de hele beleving was dat je altijd vast zat aan de computer.

Met de Vive Wireless Adapter lost HTC dit probleem nu op. De adapter laat de speler zonder kabels bewegen. De adapter is te koppelen met zowel de HTC Vive als de HTC Vive Pro VR headset.

Kosten

Wil je de adapter in huis halen, moet je diep in de buidel tasten. De adapter alleen kost al €345. Voor HTC Vive Pro bezitters komt daar nog een compatibiliteitspakket bij van €75. Bovendien moet je een PCI-e kaart installeren, dus voor laptop gamers zal de optie in veel gevallen niet interessant zijn. Je krijgt één HTC QC 3.0 powerbank bij het pakket, maar extra powerbanks worden ook verkocht, al verwachten we dat je ook andere USB-C powerbanks kunt gebruiken.

Via 60GHz WiFi

Toch is dit een mijlpaal en wel om de techniek die HTC gebruikt. Je hebt een enorme datastream nodig. Deze krijg je met 5GHz WiFi eigenlijk niet van de grond. Daarom maakt HTC gebruik van 60GHz WiFi. Het is misschien wel de eerste nuttige case die we op deze frequentie zien. Bij onze eerdere tests ontdekten we al dat 60GHz wel ontzettend snel is, maar ook enorm gevoelig voor objecten tussen de antennes. Bijvoorbeeld de mens zelf. Dit verklaart ook waarom de adapter zo'n stevig prijskaartje heeft meegekregen.

HTC Vive VR kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram