Dinsdagavond presenteerde Google Android Pie, ook wel Android 9.0. Huawei lijkt de eerste te zijn waarvan is gelekt welke Android smartphones een update naar Android 9.0 krijgen.

De Androids die een upgrade krijgen naar Android 9.0 zijn de Huawei Mate 10 series en de Huawei P2o series. Hoewel slechts enkele modellen uit de series daadwerkelijk worden benoemd, gaan we er vanuit dat Huawei hele series zal upgraden als lopen Lite versies enig risico buiten de boot te vallen. Vaak draaien die op een veel lichtere chipset wat problematisch zou kunnen zijn.

Ook van Huawei dochter Honor zullen toestellen een Android Pie upgrade krijgen. Het gaat om de pas geïntroduceerde Honor 10 en Honor Vier 10. Hoe snel dit zal gaan is nog onbekend. Met EMUI maakt Huawei veel aanpassingen aan het OS, wat updaten vaak tijdrovend maakt.

Via GSM Arena.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.