Review: Timeless Seizoen 1 (DVD)

Timeless Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hoe terroriseer je Amerika? Een bom voor een overheidsgebouw? Natuurlijk veroorzaak je slachtoffers, maar de overheid draait gewoon door. Dus pak je Amerika op de momenten in de geschiedenis dat het er toe doet.

Ik ben geen groot fan van series en films die over tijdreizen gaan. Doorgaans zitten er altijd wel wat foutjes in de scripts die het geheel minder geloofwaardig maken. Vooral omdat het heden nooit echt veranderd.

In Timeless uit 2016 is dit anders en daar worden we meteen in de eerste aflevering al mee geconfronteerd. Een belangrijke crimineel steelt namelijk een tijdmachine bij het bedrijf Mason Industries. Dit bedrijf staat onder leiding van een soort Elon Musk genaamd Connor Mason (Paterson Joseph). Gelukkig blijkt het bedrijf nog een prototype te hebben staan.

Lucy Preston (Abigail Spencer) heeft op dat moment net het nieuws gekregen dat haar baan als docent erop zit. Ze wordt getroost door haar zus die aan het bed van haar doodzieke moeder zit. Op dat moment wordt ze opgehaald. De overheid heeft een historicus nodig om achter de gestolen tijdmachine aan te reizen.

Het eerste avontuur brengt het team naar de ramp met de Hindenberg. Het toen nog bevriende Nazi reik Duitsland wilde haar technologische superioriteit met die machine laten zien. Tijdens de landing explodeerde me Hindenberg wat vele doden ten gevolg had.

Het team in de gestolen tijdmachine voorkomt echter de explosie en veranderd daarmee de geschiedenis. Wanneer Lucy thuiskomt, merkt ze meteen het verschil. Haar zus blijkt nooit geboren te zijn en moeders staat gewoon lekker te koken. En haar trouwring? Haar acties in het verleden blijken meteen impact te hebben op haar heden.

De serie Timeless neemt ons op deze manier op sleeptouw door de hoogtepunten en dieptepunten van de Amerikaanse geschiedenis waarbij het onbedoeld ook in gaat op het racisme dat in het vroege Amerika en Europa zegenvierde. En dit doen de schrijvers op uiterst nauwkeurige wijze. Iedere aflevering is echt een compleet ander verhaal rondom hetzelfde thema. Echt goed geschreven dus.

Conclusie: Timeless Seizoen 1 (DVD)

Sony Pictures brengt met Timeless een hele bijzondere serie uit op DVD. Eindelijk een serie waarbij tijdreizen wel een beetje goed wordt uitgevoerd. Een serie waar ik me niet hoef te storen en waarbij ik na de eerste aflevering al meteen verslaafd ben. Seizoen 2 is in Amerika al uitgezonden, dus ik hoop dat deze snel zal volgen.

Timeless Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goed geschreven
  • Sterke cast

THE BAD

  • Geen extra's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events