Suske en Wiske BRBS 2.0
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Suske en Wiske – BRBS 2.0

Ik geef het toe, Suske en Wiske is echt iets van mijn jeugd. Ik heb nog stapels rode albums op zolder, maar geen motivatie om ze open te slaan. Totdat Standaard Uitgeverij mij mailde over het album BRBS 2.0…

BRBS 2.0 zou over alles gaan van nu. De verslaving van jongeren aan sociale media en gaming, Steve Jobs, zelfs Donald Trump zou zichtbaar zijn. Nou, stuur van maar eens op.

Gisteravond sloeg ik BRBS 2.0 open. Al vrij vlot presenteerde professor Barabas als een ware Steve Jobs. Hij presenteerde zijn ‘oog’ als een echte ‘one more thing’. Hij noemt het nog net geen ‘i’. Met zijn ‘turtleneck’ hoopt hij, met zijn technologie, de wereld te verbeteren.

Ik heb dus heel wat Suske en Wiske albums gemist de laatste jaren, maar ik weet dat de serie enkele jaren terug is gemoderniseerd. Wiske heeft net iets vrouwelijkere vormen meegekregen en Lambik’s grote liefde is een grote, koele Trappist. Er worden zelfs wat opmerkingen gemaakt waar ouders meer mee kunnen dan kinderen. Ja, BRBS 2.0 bevat hier en daar wat dubbelzinnigheid.

Conclusie: Suske en Wiske – BRBS 2.0

Met BRBS 2.0 wordt de bekendste stripfamilie van België in een klap het heden in gezogen. De bedenkers zetten een schaamteloze Steve Jobs persiflage neer en kommen er wat mij betreft prima mee weg. Voor tech liefhebbers een prima stripalbum om in huis te halen.a

Suske en Wiske – BRBS 2.0 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.