Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de SanDisk Ultra Dual Drive m3.0 16GB met 4 sterren.

The Good
  • Zeer handig ontwerp
  • Prima leessnelheid, ook bij langdurig gebruik
The Bad
  • Schrijfsnelheid ligt flink lager dan de leessnelheid

SanDisk Ultra Dual Drive m3.0 16GB kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Met de SanDisk Ultra Dual Drive m3.0 komt het merk met een nieuwe USB stick voor Android en PC/Mac. Dat wil zeggen, als je een Android hebt met microUSB aansluiting.

SanDisk is al enkele jaren zeer pro-actief in het ontwikkelen van USB sticks die zowel voor computers als smartphones kunnen worden ingezet. Met de transitie naar USB-C aansluitingen voorzien we al wel dat dit mogelijk één van de laatste generaties met microUSB aansluiting zal zijn.

Unboxing

In de verpakking van de SanDisk Ultra Dual Drive m3.0 vinden we enkel de drive. Door het slimme ontwerp is een kapje niet nodig. Om het maximale uit de drive te halen is het handig de SanDisk Memory Zone app op jouw Android te zetten, maar die pluk je gratis uit Google Play en heeft geen activatiecode of iets dergelijks nodig. Qua unboxing dus alles op orde.

Design

Ik noemde het design al even. Bij veel vroege versies van dit soort sticks was er altijd één USB aansluiting die onbedekt was. Het schuifmechanisme van de SanDisk Ultra Dual Drive m3.0 laat het toe dat beide aansluitingen binnen de bescherming van de behuizing vallen. Simpel maar doeltreffend.

Prestaties

SanDisk claimt tot 130 MB per seconde aan snelheid. Natuurlijk is dit een beetje afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. In onze benchmarks zien we prestaties die erg dicht tegen de geadverteerde snelheden aanzitten, maar dan kijken we wel naar leessnelheid. De schrijfsnelheid van de stick ligt een flink stuk lager. Ga je de stick gebruiken om bijvoorbeeld grote videobestanden over te zetten naar jouw PC, kan het dus even duren. Daar staat tegenover dat het een relatief goedkoop stickje is. Ga je de stick vooral gebruiken om films vanaf te kijken, dan is de leessnelheid echt dik in orde.

Conclusie: SanDisk Ultra Dual Drive m3.0

Met de SanDisk Ultra Dual Drive m3.0 heb je een relatief goedkope optie om jouw Android smartphone van meer opslagruimte te voorzien en data snel tussen smartphone en computer te verplaatsen. De schrijfsnelheid is niet top, maar de leessnelheid is echt prima. Ook als je vanaf de stick films en series gaat kijken.

SanDisk Ultra Dual Drive m3.0 16GB kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.