We besteden doorgaans niet heel veel aandacht aan kleine titels. Zeker niet als het ook nog eens erg kleine games zijn. Red Hot Ricochet is een uitzondering omdat deze game wel heel leuk is om te spelen met vrienden.

Sterker nog, Red Hot Ricochet is alleen maar speelbaar met vrienden… offline vrienden. Het spel is een soort futuristische versie van een shootout zoals we die in het oude Texas zouden tegenkomen.

Het doel is simpel, schiet jouw vriend of vrienden af (ja je kunt ook in teams spelen). Één kogel kan al genoeg zijn tenzij jouw vriend een schilt weet te scoren. Dan heb je er twee voor nodig. Maar… zo ver komt het doorgaans toch niet.

Je wordt geplaatst op een futuristisch slagveld met bergen tussen jou en jouw vriend. Die bergen reflecteren de laser waarmee je schiet. En die stiekem toch een beetje klinkt als een shotgun. Daardoor kun je tactische voordelen halen als je aan het jagen bent op jouw vriend, maar… je kunt ook jezelf afschieten. Vooral in het begin gaat dit sneller dan je eigenlijk zou willen.

Net als bij een echte gun, krijg je een beperkt aantal kogels. Wanneer die op zijn, moet jouw gun worden herladen. Dit geeft extra spanning tijdens het spelen.

Spelen kun je overigens met de pro controller, maar ook met een enkele Joy-Con. Spelen doe je met een even aantal spelers. 2, 4 of 6 dus.

Conclusie: Red Hot Ricochet

Doordat de game enkel offline multiplayer ondersteund, is de game wat beperkt speelbaar. Online multiplayer was dan wel heel fijn geweest. Toch is Red Hot Ricochet een erg leuke game om te hebben. Wij speelden de game op de Nintendo Switch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.