Review: Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter

Minix komt met een nieuwe multiport adapter voor PC en Macbook gebruikers. Oké, een beetje meer voor MacBook Pro gebruikers gezien de Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter in zilver en space grey uitvoeringen wordt geproduceerd.

Unboxing

In de verpakking van de Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter vinden we de adapter en een stukje documentatie. Het is een plug&play apparaat dus aansluiten en het werkt. Meer heb je niet nodig. Opvallend is dat we de naam Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter niet terugvinden op de verpakking.

Design

Qua design past de Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter zich helemaal aan, aan het Apple design. De adapters zijn even hoog als de MacBook Pro wanneer deze is opengeklapt. De adapter is beschikbaar in dezelfde kleurstelling en ook de plug is in dezelfde kleur aluminium afgewerkt. De plug wil alleen wel wat donkerder lijken doordat hier het metaal een bolling heeft. Minix gaat dus echt voor een hoogwaardig eindresultaat en is daarmee meteen een geduchte uitdager voor een merk als Hyper.

Innovatie: 2X 4K

Minix laat ook zien dat het innoveert met de Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter. Zo kan de adapter gebruikt worden om twee 4K displays vanaf een MacBook Pro aan te sturen. Daarbij kun je zelf kiezen tussen het spiegelen van het MacBook Pro display op twee 4K schermen of twee 4K schermen als desktop gebruiken. Dat is dus heel veel desktop. Met 21:9 4K+ displays heeft MacOS wel wat problemen en bij het aansturen van twee 4K displays moet je er wel rekening mee houden dat je de interne GPU flink op haar donder geeft. Ga dus geen zware games o.i.d. draaien. 4K wordt op maximaal 30Hz ondersteund.

Overige aansluitingen

De Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter bevat een USB-C charge poort. Daar sluit je jouw USB-C adapter van Apple op aan. Daarnaast krijg je er drie reguliere USB 3 poorten op. De adapter bevat ook een gigabit LAN adapter en kaartlezers voor zowel microSD als gewone SD kaarten.

Bandbreedte

De Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter heeft een maximale bandbreedte van 5GB per seconde beschikbaar. Deze wordt verdeeld over alle aansluitingen op de adapter en is in theorie ruim voldoende. De kaartlezers komen niet verder dan 100MB per seconde, maar de meeste kaarten halen dat al niet eens. Dus dat is ook dik in orde.

USB is geen Thunderbolt

Apple combineert USB-C met het thunderbolt protocol. Zo zijn veel hogere datasnelheden mogelijk. De Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter beschikt niet over thunderbolt ondersteuning. Er zijn enkele apparaten die dus niet gaan werken op deze USB hub. Zo kun je de Apple SuperDrive niet gebruiken en we verwachten ook problemen bij het gebruik van externe grafische kaarten. Maar gelukkig heb je minimaal twee USB-C aansluitingen op jouw MacBook zitten.

Dat er geen thunderbolt aanwezig is, is slim. Dit scheelt Minix enorm in de kosten om deze adapter te maken. Bovendien is de hoeveelheid Thunderbolt apparatuur niet zo heel groot. Thunderbolt laat ook nog eens daisychaining toe over een bandbreedte van 40GB per chain.

Conclusie: Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter

De Minix Neo C Plus USB-C Multiport Adapter is prijstechnisch een hele interessante adapter. Zeker nu de prijzen voor 4K monitoren flink omlaag gaan. Met deze adapter kun je toch gemakkelijk twee schermen aansturen terwijl hij slechts één USB-C poort consumeert.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Qua design goed aangepast
  • Ruim voldoende aansluitingen
  • 2X 4K@30Hz!

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events