Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Mario Tennis Aces met 5 sterren.

The Good
  • Prima singleplayer
  • Geweldige multiplayer!
  • Gameplay is erg goed uitgewerkt
  • Veel humor
  • Alles ziet er gelikt uit


Mario Strikers Charged Football was ooit de reden voor mij om de Nintendo Gamecube te kopen (ja ik was er een paar jaar uit). Op dat moment ontdekte ik hoe leuk Mario sportsgames zijn. Zelfs als je niet heel veel met de sport hebt.

Want inderdaad, ik ben geen voetbalfan. Buitenspel snap ik ook niet en met de regels van de sport tennis heb ik al net zo ver. En toch maakte ik me geen enkele zorgen toen ik Mario Tennis Aces ging downloaden uit de eShop. Het zal wel weer iets leuks worden.

Zoals de basisregel bij voetbal is om de bal bij de tegenstander in het doel te schoppen, wil je bij Tennis de bal ook langs jouw tegenspeler gespeeld zien te krijgen voor de punten. Dit basisprincipe blijft overeind, maar de rest laat Nintendo compleet los… gelukkig maar!

Mario Tennis Aces is niet de eerste tennisgame met Mario en zijn vrienden. Op de Wii U verscheen al eens Mario Tennis: Ultra Smash, maar dat werd niet de dikke hit waar Nintendo op hoopte. De game was een tikje aan de magere kant. Met Mario Tennis Aces laat Nintendo dan ook duidelijk zien naar de gamer te luisteren.

Singleplayer

Natuurlijk heeft Nintendo een singleplayer campagne in Mario Tennis Aces zitten. Handig voor iedereen die de gameplay nog in de vingers moet krijgen. Nintendo heeft hiervoor een prachtig, oppervlakkig verhaal geschreven waarbij je als Mario door verschillende werelden moet tennissen om Luigi van een racket te redden. Daarbij speel je niet alleen de reguliere potjes tennis, maar krijg je allerlei opdrachten en eindbazen voor je kiezen. Een heerlijke manier om de game snel te leren kennen maar… de single player is prima over te slaan. Het gaat namelijk echt om de multiplayer ervaring. Dus ja, dat maakt deze review ook wat korter dan bij de gemiddelde Mario game ;-).

Multiplayer

Nintendo is hard aan het werk om haar eigen multiplayer gaming service als abonnement op de Nintendo Switch aan te bieden. Het is dus belangrijk dat er snel goede multiplayer games komen om te zorgen dat je als gamer gaat betalen. Je raadt het al, multiplayer is echt waar het hier om draait en ja, ik zou zonder moeite een abonnement hiervoor afsluiten.

In de multiplayer ga je lekker tennis spelen zoals je dit in Mushroom Kingdom mag verwachten. Met power-ups, bommen en ander speelgoed. Echt belangrijk zijn de powermoves die je maakt. Net als bij Mario Kart gaat het om de finesse. Om de game in je vingers te hebben en zo jouw tegenstanders te vlug af te zijn. En ook hier heeft ieder karakter haar sterke en zwakke punten (zo’n Mario sports game spelen alleen n00bs als Mario, toch!?).

https://www.youtube.com/watch?v=oKaUchyvPk8

Local Wireless schijnt overigens ook briljant te zijn, maar dat hebben we helaas niet kunnen testen. In Local Wireless zet je twee Switches met de rug tegen elkaar en ga je als een potje tafeltennis met elkaar de strijd aan.

Conclusie: Mario Tennis Aces

Na Mario Tennis: Ultra Smash op de Wii U is hier eindelijk de Mario Tennis Aces die echt een top gameplay ervaring oplevert. Ook wanneer je, net als mij, niets met tennis hebt, is het Nintendo toch gelukt gewoon een enorm dikke titel neer te zetten waar je vele uurtjes in gaat verliezen. Hulde!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.