Tijd voor wat handige vakantiegadgets en dat trappen we af met de Ewent EW1355 5-poorts USB autolader. Een handige USB autolader uit Nederland, vooral voor iedereen die op de achterbank moet zitten terwijl je de Route Du Soleil afzakt.

Unboxing

In de verpakking van de Ewent EW1355 5-poorts USB autolader vinden we de autolader en een soort riemclip. Deze gebruik je om de unit voor achterin de auto vast te zetten aan bijvoorbeeld een zakje of plooi in de achterstoel. Zonder de clip kun je natuurlijk creatief gaan doen met dubbelzijdige tape.

Installatie

De installatie is echt enorm simpel Je steekt de eerste unit voorin in de 12-Volt aansluiting. Vanaf die unit gaat 1,5 meter kabel naar achter om de achterunit aan een stoel of op een andere plek te bevestigen. Natuurlijk kun je de kabel mooi wegwerken in de bekleding van de auto, maar dan ben je zeer waarschijnlijk wel wat langer bezig met de installatie. Meer is er niet nodig.

Capaciteit

Je krijgt voorin de auto 2 USB poorten en achterin nog eens drie. Die twee voorin zijn ook te gebruiken voor bijvoorbeeld een GPS systeem en een dashcam. Misschien was het wel handig geweest als je voorin wat meer capaciteit zou hebben. Als je een gadgetliefhebber bent zoals ik ????

De totale laadcapaciteit meet 10,8 ampère. Deze wordt door een IC chip verdeeld over de vijf USB poorten. Zo doet de lader haar best om alle devices zo snel mogelijk op te laden. Al moeten we daarbij wel vermelden dat er geen ondersteuning is voor Qualcomm Quickcharge o.i.d. We gaan er voorzichtig vanuit dat alles met maximaal 2+ ampère kan worden geladen. En dat is voor veel apparaten nog steeds lekker snel.

Doordat Ewent gebruik maakt van Smart IC, haal je er als gebruiker nog wat extra voordelen uit. Niet alleen is er dus loadbalancing qua laadstroom, maar ook de temperaturen worden in de gaten gehouden om oververhitting te voorkomen. Daarnaast zoekt de lader naar tekenen van overbelasting. Ook dan zal de lader het apparaat proberen te beschermen. Tenslotte zit er nog beveiliging in tegen kortsluiting.

De ervaring

De installatie is dus een eitje. Het gebruik natuurlijk ook. Tijdens mijn vakantie hebben de koters op de achterbank relax met hun Nintendo Switch kunnen spelen en ondertussen de Android smartphones kunnen laden. En ach, dan wordt het al snel rustig achterin.

Conclusie: Ewent EW1355 5-poorts USB autolader

De afgelopen jaren hebben we heel wat autoladers gezien. En zonder uitzondering allemaal gericht op de gebruikers in de voorstoelen. Het resultaat is een brij aan lange USB kabels die moeten worden aangeschaft en door de auto heen hangen. Ewent lost dit met haar Ewent EW1355 5-poorts USB autolader op een zeer elegante wijze op. Must-have voor autobezitters!

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.