Review: Burnstar (Nintendo Switch / Steam)

Burnstar ligt ergens op de grens tussen Bomberman en een 3D puzzel game. Hoewel Burnstar een relatief kleine titel is voor de Nintendo Switch en de PC, brengt de game ons heel wat uurtjes plezier.

Burnstar is ontwikkeld door Nerve Software en wordt door Gearbox uitgegeven op de Nintendo Switch. Dit nadat de game in maart van dit jaar al op de PC verscheen via Steam.

Het verhaaltje

In Burnstar speel jij een van de vier helden die het op gaat nemen tegen het bedrijf Evil Inc. Evil Inc. is een bedrijf dat de wereld van Burnstar en zijn drie vrienden vervuild en dus uit de weg geruimd moet worden.

Burnstar is de grote held van het verhaal. Ember is zijn geadopteerde zusje. Coldsnap is een vriend en vooral een mislukt experiment van Evil Inc. Toxo is de tegenhanger van Evil Toxo. Waar Evil Toxo de aardsvijand van Burnstar is, is Toxo een ontsnapte kloon die met Burnstar bevriend is geraakt.

Gameplay

Ieder level bestaat uit een puzzel. Met een beperkt aantal bommen, moet je zoveel mogelijk sporen van Evil Inc wegbranden/bombarderen. Dit om uiteindelijk de grote ster te unlocken waardoor je naar het volgende level mag. Alles dat je in brand zet, heeft andere eigenschappen. De goo die je op de grond ziet liggen brand rustig en steekt alles om zich heen aan terwijl er ook dozen zijn die kunnen ontploffen. En, afhankelijk van het formaat, een bepaald bereik hebben.

Er zijn vier helden om uit te kiezen in Burnstar. Burnstar en zijn vrienden hebben allemaal andere krachten die van pas kunnen komen in het oplossen van de puzzels. Doe je het echt extreem goed, dan kun je zelfs gouden vlaggen verdienen in Burnstar. En die geven je weer toegang tot speciale levels waar je anders niet in zou komen.

Het is mogelijk om Burnstar in 2-spelers co-op te spelen, maar dit hebben we voor de review niet getest.

Conclusie: Burnstar (Nintendo Switch)

Stiekem had de Nintendo Switch dit wel nodig, een lekkere action puzzel game. Burnstar weet voor niet al teveel geld precies die behoefte te bevredigen. De gameplay leunt tegen heel wat andere games aan om vertrouwd aan te voelen, maar is toch origineel. Voor liefhebbers van games als Captain Toad: Treasure Tracker is Burnstar zeker ook een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel leuke puzzels
  • Aardig verhaal
  • Ziet er fantastisch uit

THE BAD

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram