Recensie: Philip K. Dick’s Electric Dreams Seizoen 1 (DVD)

Electric Dreams kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Wie een alternatief zocht voor BBC’s Black Mirror, heeft geluk. Philip K. Dick’s Electric Dreams is een verzameling moderne sprookjes die je iedere aflevering weer in een ander verhaal plaatsen.

Philip K. Dick’s is een bekende auteur in het VK. Al jaren schrijft hij korte verhalen. In Philip K. Dick’s Electric Dreams krijgen deze verhalen allemaal een eigen verfilming. Daarbij wordt een beetje het idee van Black Mirror aangehouden. Iedere uitzending is echt compleet anders en daarbij zijn kosten nog moeite gespaard.

10 afleveringen lang krijgen we nieuwe korte verhalen van Philip K. Dick’s. Iedere keer op een compleet andere plek. Met een compleet andere cast en in een compleet andere tijd. In die cast zijn veel sterren te vinden. Acteurs die we van andere grote series en films kennen zoals Steve Buscemi die we kennen van Boardwalk Empire en zangeres Janelle Monae.

Kwalitatief wisselen de verhalen een beetje. Het ene verhaal heeft een duidelijke boodschap die iedereen meteen zal snappen. Het andere verhaal laat je met enorme vraagtekens achter en zet je aan het denken. En dat is precies de charme waar Black Mirror ook zo goed in is.

Philip K. Dick’s Electric Dreams Seizoen 1 bevat 10 afleveringen op drie DVD’s. Alle afleveringen zijn afgemixt in Dolby Digital 5.1 en in totaal krijg je 475 minuten aan kijkplezier.

Conclusie: Philip K. Dick’s Electric Dreams Seizoen 1

De korte verhalen van Dick’s zullen niet iedereen aanspreken. Zeker als je op zoek bent naar ‘even wat vermaak’, kan het zware kost zijn. Maar als je er echt voor gaat zitten, zijn de verhalen stuk voor stuk erg sterk. Dit moet je ook niet willen bingewatchen. Gewoon lekker kijken als jouw avond te kort is voor een echte film.

Electric Dreams kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Iedere aflevering een eigen verhaal
  • Black Mirror, maar met meer fantasie
  • Sterke cast

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events