Microsoft heeft gisteren de Surface Pro gepresenteerd. Een compactere versie van haar mobiele Surface PC’s. Daarbij staat design uiteraard weer voorop, gevolgd door een stevige speclist.

De Surface Go is de kleinste Surface PC tot nu toe en ook de lichtste. Zo meet het display van deze Surface Go nog maar 10 inch, maar heeft wel een hoge resolutie. Windows Hello is aanwezig net als ondersteuning voor een stylus.

Intel Pentium Gold

Onder de motorkap ligt natuurlijk geen dikke i7 processor. Qua ruimte en koeling wordt dat een dingetje. In plaats daarvan heeft Microsoft gekozen voor een Intel Pentium Gold processor. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 4GB of 8GB werkgeheugen en 64GB eMMC opslag- of 128GB SSD opslagruimte. Voor de Surface Go ontwikkelde Microsoft ook de nieuwe Signature Type Cover met trackpad en een nieuwe Surface muis.

 

3 soorten Windows

Opvallend is dat je als gebruiker de keuze krijgt uit drie versies van Windows. Standaard levert Microsoft de Surface Go uit met Windows 10 in S-Mode. Dit is een light versie van Windows. Die is sneller, maar het is nog niet heel duidelijk welke apps nu wel of niet goed op S-Mode zullen draaien. Het besturingssysteem moet zich nog bewijzen.

Wil je niet met S-Mode werken, kun je Windows 10 upgraden naar Windows 10 Home. Zakelijke gebruikers kunnen de Surface Go echter meteen met Windows 10 Professional aanschaffen.

De reden dat Microsoft de Surface Go met Windows 10 S-Mode presenteert is niet alleen om S-Mode meer bekendheid te geven. Het heeft ook te maken met de chipset die in de tablet ligt. Zeer waarschijnlijk zijn de prestaties onder S-Mode een stuk beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.