GadgetGear.nl

Kano leert kinderen programmeren met een toverstokje

Kano bouwde al eens een computer om kinderen te laten programmeren, maar met hun nieuwste project voegt het bedrijf de nodige entertainment toe. Met een toverstaf leren kinderen programmeren.

In tegenstelling tot het toverstokje van Harry Potter heb je geen eenhoornharen en feeënbloed nodig om de magie erin te krijgen. Kano heeft een setje sensoren gemaakt die de bewegingen van de toverstaf volgen zoals Nintendo dit met haar controlers doet.

Wat het toverstokje kan, programmeren de kinderen zelf. Gewoon op een tablet door blokjes op een logische volgorde te slepen. Van het laten dansen van een veertje tot aan het laten exploderen van spullen, door de juiste bewegingen te maken met het toverstokje.

Volwassenen krijgen de vrijheid om de functies nog verder te vergroten door gebruik te maken van J-Script. Het zou dan zelfs mogelijk moeten zijn om het smart home aan te sturen met het Kano toverstokje.

Reageren