Een half jaar na de introductie van de Huawei P Smart, komt Huawei al met een opvolger. De Huawei P Smart+. Opnieuw een smartphone die gemaakt is om in het middensegment te scoren.

Bij de lancering van de Huawei P Smart+ gaat sterk om de looks. Een inkeping bovenin het display mag dan natuurlijk niet ontbreken maar… ook aan de onderkant wordt het display zo dicht mogelijk tegen de rand getrokken. De relatief dikke bezel die blijft, is natuurlijk het resultaat van dat er een LCD display in ligt. Dan heb je die ruimte nodig voor de aansluitingen. Kenners zullen het ontwerp van de voorkant mogelijk linken aan het ontwerp van de OnePlus 6 of de Huawei P20 Lite.

Aan de achterkant lijkt de Huawei P Smart+ al veel meer op de P20 series. Het horizontale ontwerp dat Huawei met de P20 series heeft ingezet, is keurig doorgetrokken. Niets verraadt dat je hier een relatief goedkope smartphone ziet. Zowel achter, als voor, krijg je een dubbele camera. Selfies is waar het om draait, dus die schiet je met 24 megapixels terwijl je aan de achterkant 16 megapixels krijgt om de omgeving ook vast te leggen 😉 Ga je fotograferen in het donker, doet het toestel aan pixel binding. De resolutie gaat dan een flink eind omlaag, maar de lichtgevoeligheid en scherpte gaan in ruil omhoog. De camera beschikt ook over AI om scenes goed te herkennen.

De Huawei P Smart+ wordt uitgeleverd met Android 8.1 in combinatie met EMUI 8.2. Histen 5.0 moet zorgen voor een goede geluidsweergave. Bijvoorbeeld tijdens het gamen waar Histen voor 3D surround sound moet zorgen. In gaming modus word je overigens niet gestoord tijdens een potje Candy Crush.

De Huawei P Smart+ ligt vanaf 8 augustus in de winkel voor €349. Voor die tijd, lees je bij ons de review.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.