Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Assistant spreekt nu Nederlands

Google heeft vanochtend laten weten dat Google Assistant vanaf nu Nederlands spreekt. Daarbij gaat het in eerste instantie om de app op de smartphone. De Google Home speakers komen pas later.

Android en iOS

Alle Android toestellen vanaf Android 6.0 krijgen vanaf morgen de update naar de Nederlandse versie van Google Assistant. Deze update komt niet direct voor iedereen beschikbaar. De gehele uitrol zal een weekje duren.

Ook iOS gebruikers gaan toegang krijgen tot de Nederlandse versie van Google Assistant. Ook daar moet de app worden geüpdate via de app store. Apple moet de update nog goedkeuren, dus daar moet nog enkele dagen op worden gewacht. Waar voor Android gebruikers de Google Assistant altijd beschikbaar is, moeten iOS gebruikers de app openen om met Google te kletsen.

Google Home en Sonos

Heb je via grijze import of fijne uitstapjes in het buitenland al Google Home speakers in huis, of een Sonos One / Sonos Beam? Dan kan het zijn dat je nog langer moet wachten. Voorlopig verkoopt Google haar Google Home speakers nog niet in Nederland. Het kan goed zijn dat Google eerst zeker wil zijn dat de app goed werkt voordat andere hardware ook Nederlands mag spreken. Ook Android TV en Android Auto krijgen nog geen update. Google laat wel weten dat ook deze ondersteuning dit jaar nog rond moet zijn. Sonso trekt al een tijdje haar eigen plan. Zo kun je in Nederland al wel Amazon Alexa op de speakers activeren, maar niet de skill. Daardoor kan Sonos op haar eigen speaker de muziek niet aanzetten, maar wel uitzetten. We hopen dat Sonos nu een stuk sneller bruikbaar gaat worden in Nederland.

Vertaling

Google Home naar het Nederlands vertalen was duidelijk meer werk dan het enkel vertalen van Engelse teksten. Google Home is echt gelokaliseerd. Zo weet Google Home dat Appie een app van de AH is en dat als we willen ‘appen’, dat we het over WhatsApp hebben. Daarnaast zijn er al verschillende websites die Google Actions lanceren zodat je via Google Assistant daarmee kunt communiceren. Ook hier bij GadgetGear.nl werken we momenteel aan onze eigen integratie met Google Assistant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.