Gerucht: Nintendo 64 verschijnt mogelijk als classic mini

Na de NES en de Snes lijkt Nintendo te werken aan opnieuw een sterke mini console. Ditmaal zou de Nintendo 64 aan de beurt zijn. De eerste 64-bit console waarop Mario ook nog eens in 3D te zien was.

Net zoals bij de eerdere classic mini consoles, zou de Nintendo 64 met een vaste lijst aan klassieke games verkocht gaan worden. Daarbij is het niet mogelijk om andere games op de console te laden.

Voor verzamelaars van Nintendo’s populaire mini consoles is dit goed nieuws. Nintendo trapte deze markt af en wist enorme hoeveelheden hardware te verkopen. Andere merken als SEGA proberen nu ook van deze markt mee te snoepen, maar krijgen nog niet de enorme zichtbaarheid die Nintendo heeft.

Nintendo moet voor de mini consoles overigens wel heel wat werk verzetten om de graphics van games zo te krijgen dat ze goed worden weergegeven op moderne digitale displays met ultrahoge resoluties.

Via Game Informer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram