Gelekt: Dit is de Huawei Mate 20 Pro

Het zou dé verrassing van de IFA kunnen worden, maar het toestel lijkt al te zijn gelekt. Op de foto zie je het nieuwe vlaggenship van Huawei, de Huawei Mate 20 Pro. Dé opvolger voor de Huawei P20 series.

Een jaar geleden liet Huawei zien dat het met de Mate 10 Pro niet alleen een vlaggenschip met uithoudingsvermogen kon neerzetten, maar een vlaggenschip met een werkelijk fantastische camera.

Met de Huawei P20 series werd vooral een kleinere Mate 10 Pro verwacht. Dezelfde chipset. Dezelfde camera, dezelfde firmware, maar nee. Met de Huawei P20 Pro verscheen een enorm vlaggenschip dat de Mate 10 Pro al snel deed vergeten. Nu is het de vraag of Huawei met de Mate 20 Pro opnieuw over ons heel walst. Mogelijk op de IFA waar Huawei vorig jaar voor het eerst geen smartphone presenteerde.

Met de nieuwe Mate zou Huawei zeer waarschijnlijk ook haar nieuwe chipset presenteren. De HiSilicon 980 wellicht? Hoe dan ook zou de chipset de tegenhanger voor de Qualcomm SnapDragon 845 moeten zijn zoals de HiSilicon Kirin 970 de tegenhanger voor de Qualcomm SnapDragon 835 was.

Wat opvalt is het bijna randloze ontwerp. Zet Huawei dit echt in de markt, dan zullen andere fabrikanten snel moeten reageren. De inkeping is weg en vervangen voor een flinterdunne rand. Bijna het hele toestel bestaat uit display. Meer nog dan de Apple iPhoneX.

Maar… het is en blijft een lek. Een relatief betrouwbare lek. Het toestel zou ergens rond oktober op de markt moeten komen. We hopen tijdens de IFA al iets te horen van Huawei maar… vorig jaar was het eerste jaar dat Huawei geen smartphone presenteerde tijdens de IFA. Er staat wel een keynote op de planning dus we gaan het zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.