Bij de Fossil Group, de maker van vele Android smartwatches voor designer merken, was het altijd vorm over functie. Dat was het excuus dat functies als hartslagmetingen ontbraken op de prachtige smartphones. Bij Emporio Armani maakt Fossil nu een inhaalslag.

Onder het label Emporio Armani Connected brengt Fossil nu een nieuwe serie smartwatches met zanger Shawn Mendes als mascotte. De Wear OS horloges draaien nog steeds op de Qualcomm Snapdragon Wear 2100 chipset, maar krijgen nu dus extra sensoren mee. Zo kan de hartslag automatisch gemeten worden tijdens trainingen. Bovendien kun je zwemmen en duiken tot 3ATM. Voor het doen van draadloze betalingen wordt NFC ondersteund en ook GPS is standaard aanwezig. Je kunt dus sporten zonder jouw smartphone mee te hoeven nemen. Bovendien wordt Google Assistant geïntegreerd in de klokjes zodat je jouw smart home ook direct kunt aansturen vanaf de pols.

Hoewel deze technologie al langer te vinden is in smartwatches van de grote techmerken, zijn deze voor de Fossil Group technologische hoogstandjes geworden. Dat Fossil juist nu deze sprong maakt is heel goed voor iedereen die zowel een stijlvol klokje zoekt alswel een klokje met echt de nieuwste technologische snufjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.