Zes jaar lang wordt het kwartaal op kwartaal gerapporteerd. Het is gewoon te saai om er over te schrijven. De PC markt krimpt. Computers gaan veel te lang mee, de consument zit steeds meer achter de tablet etc. Maar… er komt verandering in!

Voor het eerst in zes jaar rapporteren grote onderzoekers Gartner en IDC daadwerkelijke groei van de PC markt. IDC is veruit het meest positief met een groei van 2,7%. Gartner is iets behoudender met 1,4%. De twee onderzoeksbureaus gebruiken beiden een andere manier om te tellen, vandaar de verschillen. Maar, beiden zien dus groei.

De groei zit onder anderen in de markt voor Chromebooks die IDC meerekent als computer. Opvallend genoeg doet Gartner dit niet, maar rekent Gartner een tablet met Windows wel weer als computer. Dit laat ook een beetje zien hoe de grenzen in de markt aan het vervagen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.