GadgetGear.nl

BlackBerry introduceert de Key2 in Nederland

Vanaf vandaag is de BlackBerry Key2 in Nederland verkrijgbaar. De Android smartphone wordt geproduceerd door TCL wat ook verantwoordelijk is voor de smartphones van Alcatel en Palm.

De BlackBerry Key2 is een onderscheidend toestel voor de Android markt. Er zit nog een fysiek toetsenbord op waardoor het IPS LCD display wat beperkter is (4,5 inch 1620×1080) en de software bevat enorm veel beveiliging. Net als bij de oude BlackBerry toestellen die nog door het merk zelf werden ontwikkeld, staat veiligheid voorop. Zo levert TCL het toestel uit met de Firefox Focus browser als veilig alternatief voor Chrome.

Andere innovaties zitten bijvoorbeeld in de Speed Key. Daarmee kunnen favoriete apps en functies direct worden aangeroepen. Daarnaast plaatst TCL ook in dit toestel een dubbele camera aan de achterkant.

TCL zet de BlackBerry Key2 voor €649 in de markt en dat is relatief goedkoop. Zeker wanneer je beseft dat voor het toetsenbord heel wat meer componenten moeten worden geproduceerd, het display ook niet echt een bulkformaat heeft en er enorm veel BlackBerry eigen software op zit. Daar worden relatief veel kosten gemaakt.

Dit zien we onder anderen terug in de specsheet. De Qualcomm Snapdragon 660 is een chipset voor het middensegment. Dat het display geen heel hoge resolutie heeft draagt dan ook bij aan de snelheid waarop de chipset kan werken, net als de royale 6GB aan werkgeheugen.

Qua camera’s merken we het ook. Met 8 megapixels krijg je nog wel een flinke selfie camera, maar de dual-camera achterop beperkt zicht tot 12 megapixels. Filmen kan wel in 2160p, maar op 30 frames per seconde en alleen op de camera achter. Voor haal je toch nog met gemak 1080p wat ook gewoon netjes is.

Met andere woorden, het toestel is niet al te duur en op papier zien we iets waarvan de prestaties echt prima kunnen zijn voor de investering die je erin maakt. In een review zou het toestel best weleens hoog kunnen scoren, maar dat is pure speculatie.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten