Tijdens het WWDC heeft Apple het nieuwe iOS12 gepresenteerd. Opvallend is dat Apple de kritiek op langzaam wordende oudere smartphones serieus is gaan nemen. Met iOS12 worden die sneller. Daarnaast zijn er belangrijke aanpassingen aan Apple TV.

Een sneller iOS

De snelheidswinsten die Apple claimt zijn substantieel voor iOS gebruikers. Zo zouden apps tot 40% sneller starten en het toetsenbord zou 50% sneller reageren. Ook gaat iOS meer inzicht geven in hoe de apparaten worden gebruikt en dan met name welke apps veel vragen van het systeem.

Tong uitstekende animoji’s en memoji’s

Ook op het gebied van emoji’s is Apple stevig aan het ontwikkelen geweest. Zo krijgen de animoji’s ondersteuning voor het uitsteken van de tong. Iets dat al jaren erg geliefd is bij Snapchatters. Daarnaast komen er nu Memoji’s. Dit is Apple’s variant op Samsung’s AR Emoji’s. Je kunt jezelf scannen en dan maakt het systeem een emoji van je. Of een Memoji in dit geval.

‘echt niet storen’

Apple komt met een nieuwe uitvoering van de niet storen modus. Daarbij zal het toestel geen notificaties meer op het scherm laten zien. In het donker zal het toestel niet alleen de verlichting van het display aanpassen. Ook de hoeveelheid elementen op het beeld worden minder zodat je meer zwart op het scherm hebt.

Doe-Het-Zelf Siri

Apple maakt een enorme sprong in de mogelijkheden van Siri. Apple zal onder iOS 12 de mogelijkheid geven voor gebruikers om zelf commando’s te programmeren en te bepalen wat Siri moet down. Je moet het vooral zien als een vervanging voor IFTTT waarbij je complexere recepten kunt creëren, dus niet actief programmeren.

Bijvoorbeeld: “Siri, m’n schoonmoeder komt op visite”. Op dat moment dimt siri de verlichting, zet vrolijke marsmuziek op de Sonos speakers en verwarmt de Siemens HomeConnect oven voor.

Siri gaat ook de mogelijkheid krijgen om zich te bemoeien met de notificaties die je ontvangt. Als een echte virtuele assistent kan ze aanpassingen in de instellingen voorstellen.

Ouderlijk toezicht

Met Screentime krijgen ouders meer invloed op het iOS gebruik van kinderen. Screentime brengt goed in beeld hoe de koters de apparaten gebruiken. Ouders kunnen instellen wat de limieten zijn en zelfs complete categorieën met apps uitsluiten van gebruik.

Beschikbaarheid iOS 12

iOS 12 verschijnt voor alle toestellen die iOS 11 draaien. Apple lijkt dit jaar dus geen toestellen uit te sluiten. Een testversie voor ontwikkelaars verschijnt dinsdag. Gewone gebruikers zullen traditioneel tot na de zomer moeten wachten. Dan zijn de voornaamste bugs eruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.