VanMoof laat zien hoe smart een fiets moet zijn

Elektrisch fietsen is niets nieuws, maar VanMoof pakt het weer eens anders aan. Het Nederlandse merk heeft haar iconische fietsen omgebouwd tot echte smart bikes.

Dit begint met het accupack van de nieuwe Electrified S2 en de Electrified X2. Deze komen met een accupack dat je in het frame schuift via het iconische achterlicht. De motor is bijna net zo onzichtbaar weggewerkt in de as van het voorwiel. Er zit zelfs een turbo boost modus op voor wanneer je net even wat sneller moet fietsen. Op volle kracht kun je 60 kilometer fietsen voor de accu het opgeeft. Op economy stand zelfs 150 kilometer. De fiets maakt gebruik van LG accu’s.

Zichtbaar wordt de fiets dankzij het 166 LED’s tellende matrix display dat in het frame zit. Als je je afvraagt waarom een VanMoof fietser obsessief tussen zijn benen staart, dan is dat de reden. Hier krijg je feedback van de fiets.

De fiets is verbonden via bluetooth en GSM. Hij herkent zijn eigenaar en ontvangt van VanMoof direct haar firmware updates.

De achteras is voorzien van een onzichtbaar slot. Met een druk op de knop, vergrendelt het achterwiel. Een noodzaak voor veel meer sloten is er niet. Wordt er geklooid met het slot, gaat het alarm af. VanMoof heeft ook zijn eigen taskforce dat op zoek kan gaan naar gestolen VanMoof fietsen.

Daarnaast bevatten de fietsen nog wat smarts. Bijvoorbeeld een fietsketting die zichzelf op spanning kan houden en fietsbanden met bescherming tegen doorprikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.